Frederique Rekers
Frederique Rekers Interieur 3 mei 2021

Trend: een stukje plafond mee schilderen geeft jouw huis een unieke look

We hebben het allemaal wel eens: je bent lekker aan het schilderen en je neemt per ongeluk een stukje plafond mee. Vanaf nu is dat niet meer een probleem, het is zelfs een trend. Een stukje plafond mee schilderen kan namelijk een unieke look creëren in huis.

Nog niet overtuigd? Wij laten het zien met wat prachtige voorbeelden. Je plafond mee schilderen is namelijk zo gek nog niet.

Jouw plafond mee schilderen

Het idee is om een ruimte af te bakenen door de muurverf door te trekken naar het plafond. Zo creëer je een aparte hoek of plek in een kamer zodat die er nét iets specialer uitziet. Erg origineel vinden wij en we zullen jullie wat inspiratie geven.

Deze 5 grote planten wil je in huis (mooi voor als je een hoog plafond hebt!)

Wauw, hier hebben ze in een slaapkamer de verf doorgetrokken aan de zijkanten en aan het plafond. Het geef een erg knus effect. De ruimte die is afgebakend geeft een warm gevoel aan de hele kamer.

Daarnaast is de trend handig voor als je hoge plafonds hebt. Het accentueert namelijk de lengte van de muur waardoor het heel goed opvalt dat jouw plafonds extra hoog zijn.

Hoe pak je het aan

Je kan zonder al te veel moeite zó jouw plafond verven. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is wat extra verf. Kijk van te voren goed naar de plek en bedenk tot waar wil je het plafond schilderen.

Je kan ervoor kiezen om de hele muur te schilderen en daarbij ook een groot deel van je plafond meenemen. Hoe groter het geverfde gedeelte van het plafond hoe groter de aparte ruimte of plek die je creëert.

Het gedeelte dat je gaat schilderen op het plafond hoeft niet per se groot te zijn. Bovenstaand voorbeeld laat zien hoe een paar plankjes aan de muur nu echt een eyecatcher worden in de kamer. Wij zijn overtuigd, jullie ook?

Goedkope gang make-over: een kleurenblok op je muur fleurt je hele gang op

Plafond mee schilderen
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Trend: een stukje plafond mee schilderen geeft jouw huis een unieke look
Sluiten