Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Binnenkijken 12 aug 2019

Altijd licht op de juiste plek in huis met een Pixar-lamp in huis

Wist je dat je een saaie ruimte met één accessoire vaak al kunt opleuken? Het is in dat geval truc om de juiste accessoire te kiezen. De bewoners van dit Scandinavische hebben dat goed aangepakt door in een witte keuken subtiele zwarte lampen te kiezen, die er qua contrast lekker uitspringen.

We nemen een kijkje in deze volledig witte keuken, waar vooral de accessoires (en natuurlijk die mooie Pixar lampen) in het oog springen.

pixar lamp in huis
Bron: Stadshem

Op het eerste gezicht is de keuken misschien niet zo bijzonder. We zien vrij standaard witte keukenkastjes, een wit aanrecht en witte, niet bijster bijzondere tegels.

Maar de afwerking met de accessoires, dat is waar de bewoners van het appartement een inhaalslag gemaakt hebben. Door alle accessoires precies in hetzelfde kleurenschema te kiezen, past alles prachtig bij elkaar.

pixar lamp in huis
Bron: Stadshem
pixar lamp in huis
Bron: Stadshem

Saai interieur? Ga voor meer contrast in huis

Om te voorkomen dat een interieur saai wordt, kan je spelen met contrast. In dit geval is dat speels gedaan door te kiezen voor zwarte lampen in een witte keuken, maar dit had bijvoorbeeld ook met zwarte voegen tussen de tegels gedaan kunnen worden. Hoe groter het verschil tussen donker en licht, hoe meer impact het contrast maakt.

Ook leuk: de lamp in de linkerhoek is niet opgehangen aan de muur, maar juist aan het plafond. Deze speelse oplossing geeft een verrassingseffect mee aan de keuken – iets wat wij ontzettend leuk vinden!

pixar lamp in huis
Bron: Stadshem

Extra handig: met een Pixar-lamp kan je zelf bepalen waar je op dat moment het meeste licht nodig hebt. Boven het aanrecht tijdens het snijden van groenten, of juist in de gootsteen tijdens het afwassen? Je richt gemakkelijk de lamp erop, en je hebt genoeg licht.

pixar lamp in huis
Bron: Stadshem
pixar lamp in huis
Bron: Stadshem

Een knusse slaapkamer met sfeer én Pixar lamp

We vinden het ontzettend leuk dat de stijl van de keuken ook doorgevoerd wordt in de rest van het huis. Zo zien we in de slaapkamer ongeveer dezelfde zwarte lamp, alleen is deze op een originele wijze aan de muur bevestigd.

Veel ruimte om te lopen is er in deze slaapkamer overigens niet: het tweepersoons bed vult de hele breedte van de kamer. Maar ergens heeft dit ook wel weer iets. Het doet ons een beetje denken aan een oude bedstee. Zou jij hier willen slapen, of heb jij liever toch iets meer ruimte om je heen?

Meer mooie interieurs om inspiratie uit te halen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Stadshem

Reageer op artikel:
Altijd licht op de juiste plek in huis met een Pixar-lamp in huis
Sluiten