Lotte Wullems
Lotte Wullems Wooninspiratie 12 jul 2018

Een vleugje romance in je interieur met roze pioenrozen

Als je mij vraagt wat mijn favoriete bloemen zijn, dan zeg ik zonder enige twijfel pioenrozen. Ze zijn vol, ogen lieflijk en hebben een romantische uitstraling zonder zo cliché te ogen als de standaard rode roos. Nog niet overtuigd? Na deze kleine ode vast wel..

Ik laat je zien hoe veelzijdig deze prachtbloem is!

De pioenroos is er in veel verschillende vormen en kleuren. Hoewel roze toch mijn lievelingskleur blijft, is deze romantische bloem er ook in zachtgeel, wit en donkerrood. Wist je dat de pioenroos staat voor liefde, geluk en gezond? Wie wil dat nou niet in huis?

Eenvoud

Dankzij de volle bladeren en de fijne elegantie is de pioenroos prachtig in haar eenvoud. Slechts twee bloemen in een simpel vaasje is genoeg voor dat vleugje zachtheid. Als je de steel kort knipt, kun je ‘m zelf in een chique glaasje zetten.

Eeuwige bloeiers

Wil je bloemen in huis waar je eeuwig van kan blijven genieten? Dan valt een (vintage) bloemenbehang vast in de smaak. De werken van Hollandse Meesters uit de Gouden Eeuw worden namelijk steeds populairder. Mooi als schilderij, maar wellicht nog toffer uitvergroot op je muur.

Contrasten

Combineer het zachte roze met witte kleuren voor een stijlvolle, Scandinavische look. Liever een zwoelere, romantische vibe in de slaapkamer? Ga dan voor donkere kleuren zoals blauw en grijs.

Combineer pioenrozen met een andere bloem

Hoewel pioenrozen geen gezelschap nodig hebben, kun je ze ook combineren in een boeket. Denk aan eucalyptustakken en andere bloemen in roze- en paarstinten. Dit ensemble zou ook niet misstaan als bruidsboeket.

Nog meer bloemen in huis:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een vleugje romance in je interieur met roze pioenrozen
Sluiten