Tessa Ham
Tessa Ham Kantoor 11 jun 2020

10 x Pinterest inspiratie om een bureau stijlvol in de woonkamer neer te zetten

Nu we voorlopig nog thuis zullen werken en in de toekomst waarschijnlijk ook vaak thuis aan de slag zullen gaan, zal je misschien gaan nadenken over een bureau waar je fijn aan het werk kan gaan. Maar de meesten van ons zijn niet gezegend met een leegstaande kamer waar je een home office kunt inrichten. Gelukkig zijn er ook stijlvolle manieren om een bureau in je woonkamer te plaatsen. Zelfs als die klein is!

We delen een aantal manieren om een home office in je woonkamer in te richten zonder dat het afdoet aan je interieur.

Ga voor een klein bureau

Wie zegt dat je een enorm traditioneel bureau nodig hebt? Aan een klein bureautje kun je net zo goed werken. Koop een kratje (bijvoorbeeld deze van de Hema) om je werkspullen in op te bergen, aangezien je geen plaats op je bureau bent. Deze zet je aan het einde van je werkdag in de kast.

Je kunt ook de hoogte in gaan met het creëeren van opbergruimte. Ga bijvoorbeeld voor hangende planken met dezelfde lengte als je kleine bureau.

Handig! De 5 beste bureaus voor kleine ruimtes

Investeer in een functionele én stijlvolle bureaustoel

Bij WorkJuice zijn we de eerste die zeggen dat je altijd moet kiezen voor een praktische en functionele oplossing. Een goede bureaustoel is bijvoorbeeld essentieel voor een ergonomische werkhouding. Maar eerlijk is eerlijk: zo’n traditionele zwarte bureaustoel die je goedkoop bij Ikea scoort doet wel een beetje pijn aan je ogen en staat niet bij de rest van je interieur.

Gelukkig zijn er steeds meer bureaustoelen die wél een feestje voor het oog zijn.  Deze bureaustoel van Made bijvoorbeeld. Je zal wel iets meer geld moeten betalen, maar onderschat de kracht van een mooi interieur niet!

Bron:

Meer inspiratie? 5 bureaustoelen die lekker zitten én er mooi uitzien in je interieur

De locatie van je ‘home office’

Dan is natuurlijk de vraag: waar zet je het bureau neer? Als je een bank in het midden van de kamer hebt, kun je je bureau bijvoorbeeld tegen de rugleuning aan zetten.

Ook een optie is om het bureau aan de muur te zetten achter de bank, zoals op dit voorbeeld:

Als je nog een verloren hoekje hebt, kan je bureau daar natuurlijk ook prima staan.

Zelfde stijl als rest van woonkamer

Wat ons betreft is het overigens een groot vooroordeel dat een bureau in de woonkamer niet stijlvol kan zijn. Zo lang je ervoor zorgt dat de ‘home office’ dezelfde stijl heeft als de rest van de kamers. Dit doe je heel gemakkelijk door dezelfde kleuren en materialen terug te laten komen.

Wegwerken?

Vielen bovenstaande voorbeelden toch niet helemaal in jouw straatje? Je kunt ook een bureau in een kast verbergen. Deuren dicht als je er geen gebruik van maakt, en klaar is kees!

Verder lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
10 x Pinterest inspiratie om een bureau stijlvol in de woonkamer neer te zetten
Sluiten