3x leuke DIY ideetjes voor het pimpen van je stoel

Als je een béétje interieurverslaafd bent, wil je vast wekelijks wel een nieuwe look in huis. De eethoek bijvoorbeeld. Maar het verwisselen van stoelen kan een aardige aanslag op je portemonnee zijn. Maar gelukkig zijn er ook genoeg leuke, simpele DIY ideetjes voor het pimpen van je stoel!

Wij hebben drie voorbeelden voor je op een rij gezet, om zelf uit te voeren of als inspiratie voor een eigen variant. Je kan dit natuurlijk ook doen met een oude stoel, die je op een vintage markt hebt gescoord. Of wat dacht je van dat exemplaar op zolder? Waar je nooit écht blij mee was? Met een likje verf of een stukje stof maak je binnen no-time je eigen design.

Dip dye
Je kan je stoel natuurlijk helemaal een nieuw kleurtje geven, maar het is nét wat spannender als je slechts een deel ‘dipt’ in de verf. Dat kan zo hoog of laag als je zelf wil! Ook leuk om bijvoorbeeld alleen een deel van de poten of de leuning wit te maken.

Goudspray en een plaid
Wij zijn dol op goudspray en het geeft bijna elk item een elegante look. Zo ook de poten van een stoel! Drapeer nog een (fake) schapenvel over het zitvlak en klaar is je glam exemplaar.

Vervang de zitting
Wellicht vind je een tweedehands exemplaar zonder zitting of kan je oude stoel wel een update gebruiken. Weef dan je eigen zitvlak. Zorg dat je materiaal gebruikt dat stevig genoeg is en maakt het goed vast aan de zijkant van de stoel.

Zin in meer leuke DIY projectjes? Check dan hier Roomed’s favorieten!

Reageer op artikel:
3x leuke DIY ideetjes voor het pimpen van je stoel
Sluiten