Florence
Florence Diy 19 feb 2014

Pimp je houten snijplanken voor een robuust effect in de keuken

Je hebt ze vast weleens voorbij zien komen, stoere beelden van waanzinnige keukens met op het grote aanrecht een hele rits grove houten snijplanken die tegen de muur aan rusten. Soms staan ze er alleen voor de sier, soms worden ze daadwerkelijk allemaal gebruikt. Hoe het ook zij, wij houden wel van dat robuuste beeld. Dat grove is vaak omdat de planken al geleefd zijn en bijvoorbeeld van rommelmarkten komen.

Nu kunnen we ons zo voorstellen dat het een stuk makkelijker is om een aantal planken gewoon bij de Ikea te kopen, echter zullen deze waarschijnlijk niet altijd dat stoere effect hebben en heb je natuurlijk dezelfde snijplanken als menig ander in huis. Maar wij zouden Roomed niet zijn als we daar niet iets op zouden vinden. En dus laten we met veel plezier deze zogeheten ‘Ikea hack’ zien, waarbij je in een handomdraai je eigen fraaie planken creëert.

Wat je nodig hebt? Slechts een paar leren banden/ touwen in verschillende diktes, messing nagels, eventueel een leerschaar en een hamer. En al deze dingen vind je in je dichtstbijzijnde hobbywinkel. Oh ja, en je planken natuurlijk. Kijk voor de verschillende soorten van Ikea hier. Mocht je nog een stoere combinatie willen maken, gebruik dan grof touw om door het handvat van een plank te halen. Voor welke variant ga jij?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

livethemma.ikea.se

Reageer op artikel:
Pimp je houten snijplanken voor een robuust effect in de keuken
Sluiten