Maartje Wieling
Maartje Wieling Wooninspiratie 29 dec 2016

Dit is de Pilea Peperomioides (oftewel, de pannenkoekenplant)

Even voorstellen: dit is mijn allernieuwste obsessie, de Pilea Peperomioides. De naam is bijna onmogelijk uit te spreken, maar de plant wordt – door de ronde blaadjes – gelukkig meestal de pannenkoekenplant genoemd. Ik kwam deze plant steeds vaker tegen in binnenkijkers op Roomed, maar ook op Pinterest. Op een gegeven moment móést en zou ik hem zelf ook in huis halen.

Toen zelfs mijn vaste bloemist mijn dagelijkse bezoekje met de vraag naar deze plant niet meer kon aanhoren en er speciaal voor mij één bestelde, kon ik niet meer anders dan er een artikel op Roomed aan te wijden. Enjoy!

verzorging

De pannenkoekenplant is super easy als het op verzorging aankomt. Éen of twee keer in de week water geven is genoeg, en in de winter mag dit zelfs minder zijn. De grond van de plant moet altijd licht vochtig blijven, maar de plant houdt niet van natte voeten! Laat dus geen laagje water achter onderin de pot.

>> 5 musthaves voor de meeste luie plantenverzorger

Bron: 55Kvadrat

helemaal vanuit china

De pannenkoekenplant is helemaal vanuit China naar Europa gekomen en achter deze tocht schuilt een bijzondere geschiedenis. Het plantje werd in de twintigste eeuw ontdekt en verzameld in een bergketen in de Chinese provincie Yunnan. Toen alle missionarissen het land moesten verlaten, moest ook de Noor Agnar Espegren terugkeren naar Noorwegen. Hij nam de pannenkoekenplant – die hij kocht op een lokale markt – mee op zijn terugtocht. Deze tocht duurde meer dan een jaar, wegens een tussenstop in India. Wat bleek? De pannenkoekenplant had deze lange overtocht wonder boven wonder helemaal overleefd! En op deze manier kwam het plantje dus in Scandinavië terecht, waar hij steeds populairder werd.

MEER LEZEN
Heb jij net als ik een lichte plantenobsessie? Bekijk ook onze andere favoriete planten van dit moment: de Monstera en de Calathea!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit is de Pilea Peperomioides (oftewel, de pannenkoekenplant)
Sluiten