The Workshop: Piet Hein Eek doet waar hij gelukkig van wordt

Nederland is creatief. Er wordt ontzettend veel moois gemaakt op het gebied van interieur, architectuur, mode en kunst en wij schrijven dan ook regelmatig over designs van eigen bodem. Maar waar ontstaan die ideeën en – nog veel interessanter misschien – hoe ontstaan die?

Daar waren wij benieuwd naar en die nieuwsgierigheid bracht ons een ontzettend mooi project, The Workshop.

The Workshop is een koffietafelboek dat wij samen met MENDO en fotografe Iris Duvekot maakten. Het boek neemt je mee naar de ateliers van de meest vooraanstaande en getalenteerde creatieven van Nederland. Denk aan Erwin Olaf, Ans Markus en Mart Visser, maar ook Mae Engelgeer en Jason Denham. Het boek vol intieme portretten van creatieven in hun omgeving en is hier te bestellen.

Om je alvast een voorproefje van The Workshop te geven, maakten we een reeks video’s van enkele creatieven uit het boek. Eén daarvan is ontwerper Piet Hein Eek.

Wij bezochten Piet Hein Eek in Eindhoven en spraken hem onder andere over het creëren van een werkplek waar hij zich goed voelt en waar zijn collega’s het beste uit zichzelf kunnen halen. Check de video hieronder!

Contributors:
Renée Leeuw concept en tekst
MENDO design & realisatie
Iris Duvekot fotografie
Lidewij Hartog video

Reageer op artikel:
The Workshop: Piet Hein Eek doet waar hij gelukkig van wordt
Sluiten