Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Lifestyle 18 apr 2020

Zo houd je dit weekend de ultieme stay-at-home picknick (in je eigen woonkamer)

Verse aardbeien, het lentezonnetje op je gezicht, een rood-wit-geblokt kleed op het gras… Zodra het weer het buiten toelaat, houden wij van picknicken. Maar in deze tijden vinden we het toch iets minder verantwoord om naar het park te gaan. Onze oplossing: de ultieme stay-at-home picknick.

Voor een lekkere picknick hoef je namelijk echt de tuin niet uit! Met een beetje creativiteit kom je ook thuis een heel eind. Ja, buiten én binnen.

Tips voor een stay-at-home picknick in de tuin

Picknicken in de tuin

In de meeste tuinen is er wel een plekje te vinden om je picknickkleed neer te leggen. Maak daar gebruik van! Natuurlijk is de omgeving anders dan wanneer je in het park zou zitten, maar op dit moment kan het even niet anders. Kleed je picknickplek aan met kussens, (buiten)kleedjes, dienbladen om het eten op te zetten. Kortom: pak uit!

Klassieke picknick hapjes

Van zomerfruit tot opgerolde wraps en stokbrood met aioli, een picknick is niet compleet zonder lekkere hapjes. Sloof je uit in de keuken, bak een lekkere taart, zorg voor een soepje… Wil je het iets groter aanpakken? Deze zomerse salades van culinaire zusje Culy doen het op de redactie altijd goed.

Natuurlijk mag een fles champagne ook niet ontbreken (je hoeft immers niet naar huis te rijden, dus de alcohol mag vloeien!). Of maak een heerlijke mocktail, en serveer ‘m met een parapluutje en flink wat ijs.

Net zo leuk: picknicken in huis

Allemaal heel leuk en aardig, maar lang niet iedereen heeft een tuin. Misschien heb jij wel een klein balkon op het noorden, waar het altijd koud is. Of heb je helemaal geen terras of balkon.

Het beste wat je dan kan doen, is het in huis gezellig maken. Leg tuinkussens op de grond (of misschien zelfs je matras), en leg daar je picknickkleed overheen. Zo zit je lekker zacht op de grond. En wat is een picknick zonder wat groen om je heen? Pak al je kamerplanten, zet ze op je de plek waar je wilt zitten, en geniet. Zo maken we het allemaal thuis nét een stukje leuker.

Muziek

Nog een laatste tip: wat is een picknick zonder buiten-geluiden? Zet een fijne playlist op met natuurgeluiden als achtergrondmuziekje, en je hebt helemaal ready.

Meer tips voor de thuisblijvers:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo houd je dit weekend de ultieme stay-at-home picknick (in je eigen woonkamer)
Sluiten