Maud van Dijck
Maud van Dijck Interieur 15 nov 2021

Dat klinkt toch als muziek in de oren: zo style je een piano in jouw interieur

Het is soms even zoeken om jouw instrument mooi in huis neer te zetten. Zeker als je een groot instrument zoals een piano in je interieur wilt stylen. Ook artiesten kunnen soms een tekort aan inspiratie hebben. Daarom hebben wij nog wat leuke ideeƫn zodat jij jouw muzikale kunsten in stijl thuis kan presenteren.

Let alleen wel op bij het verhuizen of verplaatsen van een piano, want deze zijn niet de makkelijkste.

5 creatieve ideeƫn voor het stylen van een piano

1. Plantjes op de piano

Een buffetpiano is ideaal om leuke accessoires op te zetten. Of natuurlijk mooie plantjes. Geef jouw piano een groene look met een groep aan verschillende planten erbovenop. Bij het water geven wil je ze wel even van de piano halen, want het laatste wat je wilt is een natte piano.

Als je echt toe bent aan een compleet nieuwe look dan mag je piano voor de uitzondering wel een keer nat worden door hem in een pakkend kleurtje te verven. Blijf wel met de verf uit de buurt van het klankbord, want dit kan het geluid van je piano permanent veranderen.

Planten zouden ook een positief effect op je hebben waardoor je productiever en creatiever bent. Haal dus inspiratie uit de plantjes bovenop je piano, terwijl jouw groene vingers over de toetsen vliegen.

2. Style je piano met kleden en kussens

Voor een zachte look wil je natuurlijk een vloerkleed naast je piano hebben liggen. Style er nog wat kussens tegenaan en plaats een zacht kleedje over de pianobank en je piano staat er knus bij.

Daarnaast is het ook leuk om symmetrie op je piano te creƫren door matchende lampen of andere accessoires voor een mooie balans. En laat de muur daarbij niet leeg! Vul hem met een paar mooie schilderijen of creƫer een gallery wall voor een elegante achtergrond.

3. Plaats hem tegen een open kast

Met open planken zoals hierboven hoef je eigenlijk je piano niet te stylen, maar alleen de muur erachter. Het leuke aan deze stijlvolle look vinden wij dat het bijna lijkt alsof de planken en piano in elkaar doorlopen door de matchende houttint die ze hebben.

Je open planken opnieuw inrichten? Volg dit stappenplan

4. Een pianovleugel vol portretten

Heb je nog een oude pianovleugel die je eigenlijk nooit gebruikt? Doe dan de klavierdeksel dicht en zet er portretten, ouderwetse koffers en antieke vazen op voor een vintage look.

5. Een piano als woonaccessoire die niet kan ontbreken

Wanneer je wel echt gebruik van je pianovleugel maakt dan wil je natuurlijk niet dat de klep altijd dicht is. Probeer dan ervoor te zorgen dat je prachtige instrument ook echt een must have accessoire in je interieur wordt die meehelpt het als een geheel te laten voelen.

Binnenkijker: stop je instrumenten niet weg, maar gebruik ze als eyecatcher in je interieur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Decoist

Reageer op artikel:
Dat klinkt toch als muziek in de oren: zo style je een piano in jouw interieur
Sluiten