Plant talk: 7 bijzondere Philodendron plantensoorten die je wilt zien

Philodendron planten zijn erg populair en komen in veel verschillende soorten. Philodendron komt van het Griekste philein (houden van) en dendron (boom). De plant houdt er namelijk van om in bomen te klimmen.

Er zijn veel Philodendron-soorten maar met de onderstaande, meest bijzondere varianten hoef je niet meer te twijfelen.

1. Heartleaf plant

Oftewel de Philodendron Hederaceum. Dit is een klassieke Philodendron en is trouw aan zijn naam: de plant heeft hartvormige bladeren en is perfect voor in een mand op een hoge plank of als hangplant.

Over het algemeen hebben Philodendrons dezelfde zorg nodig: een warm en vochtig klimaat, helder en indirect zonlicht en een gelijkmatig vochtige grond.

Vind je het een mooie plant maar houd je meer van lichtgroene planten? Kijk dan eens naar de Lemon Lime Philodendron. Deze lijkt er sterk op en staat erg vrolijk.

2. Florida Beauty

Een goede naam voor deze prachtige plant. De kleuraccenten variëren van donkergroen tot lichtgroen en bijna wit. Naast de kleuren zijn de vormen van de bladeren ook erg uniek.

Voor fellere kleuren kan je hem extra (indirect) zonlicht geven en ondersteun hem met een stok zodat hij omhoog kan klimmen.

3. Philodendron Xanadu

Deze plant is wat groter en vult makkelijk een lege hoek/ruimte in huis. Hij heeft grote, glanzende, gekartelde bladeren en een elegante groeiwijze.

Je moet wel plek hebben in huis voor deze plant want hij kan tot wel 1,20 meter lang en 1,80 meter breed worden, een echte statement plant dus. Hij is er ook in een ‘golden’ versie. Deze is een stuk lichter van kleur.

4. Velvet Leaf

Een elegantere plant ga je volgens ons niet vinden. Deze plant, oftewel de Philodendron Micans, heeft diepgroene fluwelen bladeren. Als je van velvet in je huis houdt, is dit een plant voor jou.

Laat hem opvallen tegen een witte muur of zet hem op een houten plank neer. Nog een pluspunt: deze velvet plant is erg makkelijk om te stekken.

5. Philodendron Birkin

Een prachtige plant met contrasterende strepen op de bladeren. De bladeren bevatten verschillende kleuren groen waardoor het een charmante plant is die goed staat in elke plek in huis.

De strepen worden feller als de plant helder licht krijgt en door de compactheid van de plant kan hij overal staan.

Alles wat je wilt weten over de (prachtige!) Philodendron Birkin


6. Philodendron Brasil

Deze donkere bladeren hebben strepen in verschillende tinten groen wat de plant erg bijzonder maakt. Hij is ideaal als hangplant maar ook op een tafel of plank zal hij de show stelen.

7. Philodendron Bipennifolium Schott

Dit is weer een klimmende Philodendron dus je kan hem het best met een stok ondersteunen zodat hij omhoog kan klimmen. De bijzondere bladeren hebben golvende randen in de vorm van een viool (of zie wat je er zelf in wilt zien😉).

Dit is de plantentrend ‘Crazy Illusions’ en dat ziet er precies zo uit als het klinkt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Mydomaine

Reageer op artikel:
Plant talk: 7 bijzondere Philodendron plantensoorten die je wilt zien
Sluiten