Alles wat je wilt weten over de (prachtige!) Philodendron Birkin

Als je al een Philodendron Birkin in huis hebt staan, is er een grote kans dat dat jouw favoriete kamerplant is. Langzaamaan begint deze opvallende kamerplant de Nederlandse huiskamers te veroveren met zijn prachtige bladtekeningen. Wij hebben alles wat je over deze kamerplant wilt weten voor je verzameld.

De Philodendron Birkin valt op door de bijzondere witte bladtekeningen op donkergroen blad. Bij elk nieuw blad dat de plant aanmaakt, lijken de witte lijnen wel nóg witter te zijn.

Witter en witter

Was het je ook al opgevallen dat de onderste bladeren van de Philodendron Birkin een stuk donkerder zijn? Dat heb je goed gezien. Naar mate de kamerplant nieuwe bladeren krijgt, worden ze steeds witter en komen er steeds meer lijnen op de plant. Laten we het een wondertje van de natuur noemen.

Zo verzorg je de Philodendron Birkin

De plant in een langzame groeier. Maak je dus geen zorgen als het lang duurt voordat je nieuwe bladeren ziet, dat hoort zo. Je kunt de groei wel stimuleren door de plant op de juiste manier te verzorgen en ‘m een lichte standplaats te geven. Maar let op: zet de plant niet in de volle zon, want dan kan het blad verbranden.

Geef jouw Philodendron Birkin pas water wanneer de grond vrij droog aanvoelt. Meestal is 1 keer per week ruim voldoende. Zet de plant daarom altijd in een plastic pot in de sierpot, zodat je zeker weet dat ‘ie zijn water kwijt kan.

> Waarom je kamerplanten altijd in een plastic binnenpot in de bloempot moet zetten

Meer leren over kamerplanten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Alles wat je wilt weten over de (prachtige!) Philodendron Birkin
Sluiten