Hotel 4 jul 2016 Geert Remmelink

Philippe Starck strikes again met het M Social hotel in Singapore

Philipe Starck kunnen we gerust een icoon noemen. De beste man is onder andere het creatieve brein achter de transparante Louis Ghost Chair en heeft zich al architect en industrieel ontwerper door de jaren heen wel bewezen met zij bijzondere designs voor uiteenlopende merken en opdrachtgevers. Deze is het weer raak. Philippe Starck nam het M Social hotel in Singapore onder handen en het resultaat is spraakmakend, again.

Met eigenzinnige vormen en een styling die alleen Philippe Starck zich kan permitteren heeft de Franse topontwerper met dit hotel opnieuw laten zien waartoe hij in staat is. Kijk je even mee?

Philippe Starck
Philippe Starck
Philippe Starck

Hoewel het hotel vanbuiten een redelijk ingetogen uitstraling heeft, maakte de designer binnen direct een statement. Tafels met een lichtgevend blad, een indrukwekkende marmeren vloer en overal vrolijke kleuren zorgen voor een booming interieur. Die vrolijkheid geeft het hotel de speelse look waar Philippe Starck bekend om staat.

Philippe Starck
Philippe Starck

Het nadeel van een hotel is dat – hoe mooi het hotel ook het is – het nooit zo fijn is als thuis. Philippe Starck heeft geprobeerd daar wat aan te doen, door een aantal kamers de vorm van een klein huisje te geven. En dat ziet er dus gewoon geweldig uit! Daarnaast is het schuine dak een slimme zet in de smalle kamers, die daardoor een stuk ruimer lijken. Wij zijn dus wel fan van de huiselijke – pun intended – look. Een huisje ín de hotelkamer is dus een prima ingrediënt voor een knusse hotelovernachting!

Philippe Starck
Philippe Starck

Voor de hotelgasten die graag een wat ruimere kamer hebben ontwierp Philippe Starck de lofts. In deze luxe kamers slaap je op een vide, wat wij al te gek vinden! Beneden vind je een relaxe zithoek en uiteraard een stijlvolle badkamer. De ruimte onder de open trap is gebruikt om de wastafel en een open kast neer te zetten. Handig, want zo krijgt dat ongebruikte hoekje alsnog een functie!

Meer zien van Philippe Starck?

www.wallpaper.com

Reageer op artikel:
Philippe Starck strikes again met het M Social hotel in Singapore
Sluiten