Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Trends 25 apr 2022

Pretty in petrol: zo combineer je de prachtige kleur petrol in huis

Sommige trendkleuren zijn here to stay. Een kleur die we al langer in de trendboeken voorbij zien komen, is petrol blauw. Deze diepe blauwe kleur domineert interieur, en wij snappen volledig waarom. Tijd voor een lesje kleuren combineren. Zo combineer je petrol in jouw interieur.

Waar sommige mensen de kleur petrol als een blauwgroene kleur zien, noemen anderen de kleur ook nog wel eens zeegroen of juist grijsblauw. Één ding is zeker: petrol is niet meer weg te denken uit de Nederlandse interieurs. Veel verfmerken spelen hier op in door dé kleur petrol in huis assortiment op te nemen, waardoor er prachtige petrol accentmuren uit de grond schieten.

De kleur petrol, een warme of koude kleur?

Hoewel de kleur blauw vaak als koele tint bestempeld wordt (hier lees je meer over de juiste kleur kiezen), is petrol blauw een hele warme kleur als je het goed combineert. Dat effect krijg je overigens niet zomaar. Gebruik jij petrol in jouw interieur, dan ga je slimme keuzes moeten maken om jouw interieur gezellig en warm te maken.

Petrol kan je combineren met deze kleuren

Doordat petrol zowel als warme als koude kleur gebruikt kan worden, is de kleur met veel andere kleuren te combineren. Wil je een warme look in huis? Ga dan voor een combinatie van petrol met goud, bruin en zwart. Maar als je petrol combineert met ijsblauw, wit, zilver en grijs, dan komen de koele tinten in petrol juist meer naar boven.

Buiten deze warme en koele kleuren zijn er ook nog een aantal toffe kleurencombinaties die we jullie niet willen onthouden. Wat dacht je bijvoorbeeld van petrol met oud roze? Deze combinatie zien we de laatste tijd vaak in hippe, Instagram-waardige interieurs. Maar ook petrol en okergeel is een combi die we vaak tegenkomen. Uiteraard in combinatie met flink wat groene planten – maar planten staan natuurlijk bij élke kleur mooi.

Petrol combineren met materialen

Door petrol te combineren met warme materialen, zoals bijvoorbeeld een houten kruk of rieten manden, krijgt de kleur een warme uitstraling. Gebruik ook vooral gouden en bronzen materialen voor een warm, gezellig gevoel in je interieur.

Wil je juist een koudere look in huis? Combineer petrol dan met zwart staal of beton, maar ook een houten hoogglans witte keuken is een mooie combinatie met petrol. Deze ‘stoere’ materialen hinten vaak naar een industrieel interieur. Dit is dan ook een interieurstijl waar we petrol vaker voorbij zien komen.

Meer kleurtrends om van op de hoogte te blijven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pretty in petrol: zo combineer je de prachtige kleur petrol in huis
Sluiten