Jaime Andreas
Jaime Andreas Lifestyle 27 feb 2021

Déze stijl past bij jouw als persoon (gebaseerd op jouw enneagram)

Het kiezen van een interieurstijl is niet altijd makkelijk en soms kan je daar wel een beetje hulp bij gebruiken. Je kunt ook je interieur matchen aan jouw persoonlijkheidstype of daar in ieder geval een beetje inspiratie uit halen. Wij zetten de persoonlijkheidstypen per woonstijl even op een rijtje.

Het Ennegram is een persoonlijkheidsmodel met negen verschillende persoonlijkheidstypen. Dat is een behoorlijk aantal. Hier kan je testen wat jouw persoonlijkheidstype is. Daarna kun je gelijk kijken welk interieur daarbij past.

Deze interieurstijl matcht bij dit persoonlijkheidstype

Type 1: De perfectionist

Opgeruimd, lekker schoon en niet al te veel gedoe. Dit persoonlijkheidstype raakt snel verdwaald in details en daarom is een simpel minimalistisch interieur wat perfect bij hen past.

Kies voor functionele, duurzame, maar mooie meubels en accessoires om je interieur aan te kleden.

Type 2: De helper

Helpers zijn zachtaardige mensen die er vaak alles aan doen om andere mensen op hun gemakt te stellen. In een interieur vertaalt dit zich naar warme kleuren, een rustieke uitstraling en zachte materialen.

Maak als helper in je interieur gebruik van zachte accessoires zoals lekkere dekentjes en fluffy kussens. Met de laatste trends mee? Kies dan voor bouclé.

Type 3: De presteerder

Indruk maken op anderen is belangrijk voor dit persoonlijkheidstype en daarvoor heb je echt geen bombastisch of schreeuwerig interieur nodig. Gebruik op de muur een felle kleur of een hip behang met een leuk patroon.

Kies voor grote kunstige meubels die een echt statement in je huis maken. Ook kun je mooie kunst ophangen of je eigen prijzen en achievements laten zien.

Type 4: De individualist

De individualist is graag uniek en wil ook graag een uniek interieur hebben. Dit persoonlijkheidstype heeft liever geen meubels dat ze ook al bij al hun vrienden hebben gezien.

IKEA is niet de winkel van de individualist. Scoor in plaats daarvan je meubels bij vintage markten, kringloopwinkels en apartere meubelswinkels. Ga voor lekker veel kleur, gekke patronen en geinige accessoires in je huis.

Type 5: De observeerder

Functie over stijl; dat is het spreekwoord van de observeerder. Dit persoonlijkheidstype houdt van traditionele, functionele meubels die doen wat ze moeten doen.

Een interieur dat gebruik maakt van veel houttinten past goed bij de observeerder. Dit staat namelijk mooi, maar is ook nog eens functioneel en duurzaam. Houttonen kun je heel goed combineren met neutrale kleuren en simpele meubels.

Type 6: De loyalist

De loyalist hecht veel waarde aan spullen met sentimentele herinneringen. Een gezellig, comfortabel en warm interieur past het beste bij de loyalist. Een interieur met lekker veel accessoires en fotolijstjes aan de muur.

Een lichte open ruimte waar al hun meubels en persoonlijke items goed uit de verf komen, past heel goed bij dit persoonlijkheidstype.

Type 7: De avonturier

Gevangen zitten in hun eigen huis is de grootste angst van de avonturier. Een lichte en open interieurstijl past daarom perfect bij de avonturier. Weinig meubels, veel ruimte om te bewegen.

Kies als avonturier voor het gebruik van houttonen in combinatie met neutrale kleuren. Dit kun je namelijk top aanvullen met mooie planten en herinneringen van je reizen en avonturen.

Type 8 : De leider

Leiders houden van simpele statements en groots. Bij de leider past een minimalistisch en modern interieur, met niet te veel details en decoratie.

Functionaliteit is ook erg belangrijk voor de leider. Grote meubels die een statement maken, kunnen ook al dienen als decoratie of kunst.

Type 9: De vredestichter

Dit persoonlijkheidstype laat zichzelf en zijn interieur meer beïnvloeden door opinies van familie of vrienden. Ze hebben niet echt een bepaalde stijl, maar vinden heel veel mooi.

Voor de vredestichter is daarom een neutraal interieur met moderne meubels maar lekkere vintage touches een goede optie. Denk aan een comfortabele moderne bank met een leuk vintage kleed eronder. The best of both worlds.

Meer interieurinspiratie opdoen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
Déze stijl past bij jouw als persoon (gebaseerd op jouw enneagram)
Sluiten