Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Trends 5 jan 2020

Perracotta, een nieuwe trend of een hype? Je leest er hier alles over

Grote kans dat je er nog nooit van gehoord hebt: perracotta. Perracotta is een mix tussen roze en terracotta, en deze kleur zou wel eens heel populair kunnen worden in 2020. Op dit moment is er online nog weinig over te vinden (zelfs Pinterest heeft slechts enkele suggesties bij het zoekwoord ‘perracotta’), maar het is zeker een kleur die wij vaker terug zouden willen zien.

En we zijn niet de enige. Zo noemt Apartment Therapy deze kleur zelfs de opvolger van het immens populaire Millennial Pink, waar je zo’n twee jaar geleden ineens niet meer omheen kon. Zou perracotta ook zo populair kunnen worden?

Waarom perracotta een natuurlijke kleur is

Hoewel het in eerste instantie misschien niet zo lijkt, is perracotta zelfs een natuurlijke kleur te noemen. Met een beetje fantasie is dit namelijk precies de kleur van een prachtige zonsopkomst of zonsondergang. Zo’n zonsondergang waarbij iedereen van zijn fiets afstapt om een foto te maken.

Perracotta combineren

Net als kleuren die hetzelfde uitstralen, zoals bijvoorbeeld het eerder genoemde Millennial Pink, is Perracotta goed te combineren met verschillende andere kleuren. Donkergroen en donkerblauw geven de kleur een klassieke uitstraling, waarbij het perracotta als mooie accentkleur gebruikt kan worden.

Wil je juist dat het roze éxtra opvalt? Combineer perracotta dan met grijstinten. Je kunt ervan uitgaan dat de kleur op een grijze achtergrond nóg opvallender is. Ook werkt het goed om deze kleur met pasteltinten te combineren. Zowel zachtroze als lichtblauw kunnen we aanraden, maar lichtgeel kan je beter achterwege laten.

Perracotta, een nieuwe trend of een hype? Wij weten het nog niet zeker, maar we kunnen ons voorstellen dat deze kleur nog wel eens heel populair kan worden. Is het niet dit jaar, dan misschien wel in 2021.

Op de hoogte blijven van andere kleurtrends?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Perracotta, een nieuwe trend of een hype? Je leest er hier alles over
Sluiten