Te leuk: de bladeren van de Peperomia lijken op ronde watermeloenen

Hij staat al een tijdje hoog op onze favourites lijst: de Peperomia Argyreia. Of, zoals wij ‘m liever noemen, het watermeloenplantje. De mooie (bijna) ronde bladeren lijken namelijk exact op kleine watermeloenen, en dat vinden we té schattig.

Staat de Peperomia ook al te pronken in jouw urban jungle? Wij zijn heel benieuwd wat jij van dit schattige plantje vindt!

Een klein plantje

De Peperomia is een klein, bescheiden plantje. Naast dat hij vrij langzaam groeit, worden de plantjes vaak ook maar zo’n 10 tot 15 centimeter hoog. Dat is helemaal niet erg, want de plant staat het liefste in de schaduw van andere planten. Direct zonlicht verdraagt dit plantje namelijk niet, dan verschroeien de blaadjes.

De Peperomia water geven

We moeten toegeven dat de Peperomia niet de makkelijkste plant is om water te geven. Tussen de gietbeurten door moet de plant even opdrogen, maar hij mag ook niet té droog komen te staan. Als de plant niet genoeg water krijgt, verliest hij zijn blaadjes.

In de wintermaanden kan je de plant minder water geven dan in de zomer. Je kunt de Peperomia het beste lauwwarm water geven.

De Peperomia stekken

Wil je meerdere plantjes? De Peperomia is bijzonder geschikt om te stekken. Het is super makkelijk: je knipt een steeltje met blad onderaan af, zet dit steeltje in een glas water en wacht tot er wortels groeien. Je kunt ook de onderkant van de steel in stekmiddel dopen, en het stekje vervolgens meteen in de grond zetten.

Meer lezen over mooie kamerplanten?

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Te leuk: de bladeren van de Peperomia lijken op ronde watermeloenen
Sluiten