Iris Wijnands
Iris Wijnands Meubels & accessoires 12 nov 2019

8 onverwachte manieren om overal in huis een pegboard te gebruiken

Pegboards zijn niet alleen handig om van alles op te hangen, ze kunnen ook hartstikke goed staan in je interieur. Je kan ze praktisch overal ophangen! We hebben een aantal onverwachte en inspirerende manieren om een pegboard op te hangen gezocht om met jullie te delen.

Een pegboard in je woonkamer, keuken of zelfs in de badkamer kan onverwacht erg chique staan. Of je er nu spulletjes aan hangt of niet, een pegboard geeft door de textuur een extra laag in je interieur en dat kan op heel veel verschillende manieren.

Een pegboard in de gang

Een alternatief voor een kapstok

Je kan een pegboard prima gebruiken als kapstok. Hang een paar haakjes op om je jassen, tassen en nog veel meer kwijt te kunnen. Speel met de hoogte van de gaatjes en hang winterjassen wat hoger op en kinderjassen wat lager.

Hang je fiets er aan op

Wie geen tuin of garage heeft zal dit vast herkennen. Je wil je fiets liever niet altijd op straat laten staan, maar neerzetten is ook onhandig. Misschien dat een pegboard als fietsenstalling uitkomst kan bieden. Daarnaast ziet het er ook erg stoer uit.

In de woonkamer

Een kast met pegboard-gaatjes

Je zou van alles aan de gaatjes van deze kast kunnen hangen, zoals een haakje voor je sleutels en een pinnetje voor je koptelefoon. Wat je ook kan doen is de buitenkant leeg laten en de kast als eye-catcher in je interieur gebruiken.

In je home-office

Boven een bureau een groot bord met gaatjes hangen, dat is helemaal geen verkeerd idee. Al je planningen, notities, kantoorbenodigdheden, hang het lekker op. Zo hou je je bureau opgeruimd en kan je alles aan de muur hangen.

Een pegboard in de slaapkamer

Een handig hoofbord

Op deze foto is het bord net een muur die het bed van de rest van de kamer scheidt, maar je kan de pegboards natuurlijk ook aan de muur bevestigen en je bed er tegenaan schuiven. Handig, want je kan meteen al je boeken, kamerplanten en accessoires kwijt.

Maak van een pegboard een kledingkast

Hoe groter je kledingkast is, hoe meer kleding je kwijt kan. Het oog wil natuurlijk ook wat. Met een pegboard als kledingkast kun je zoveel plankjes ophangen als je zelf wil. Heb je niet zoveel kleding? Met wat minder plankjes ziet het geheel er strak en stijlvol uit.

In de badkamer

Voor al je badkamerbenodigdheden

Je kan veel ruimte besparen als je een deel van je badkamerbenodigdheden aan een pegboard kan hangen. Aan het exemplaar op de foto zijn mooie bakjes en haakjes gemonteerd.

Een pegboard in de keuken

Hang je kookspullen op

In de keuken ziet een pegboard er ook goed uit! Het is daarnaast super praktisch om allerlei keukenspullen op te hangen of op plankjes te leggen, want die keukenkastjes zijn zo snel vol.

Nog meer wooninspiratie zien?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
8 onverwachte manieren om overal in huis een pegboard te gebruiken
Sluiten