Jaime Andreas
Jaime Andreas Diy 18 sep 2020

Dol op spullen organiseren? Dan is deze pegboard DIY echt iets voor jou

Pegboards zijn erg leuk en onwijs handig. Deze borden vol gaatjes kun je werkelijk in elke ruimte wel gebruiken als ophangsysteem. Nu kun je een pegboard gewoon kopen, maar met deze pegboard DIY kun je heel makkelijk zelf zo’n pegboard in elkaar zetten.

Goed idee: het pegboard ophangen in de kinderkamer om al hun knutselspullen op te bergen of in je eigen home office als een manier om je spullen te organiseren.

Dit heb je nodig voor de pegboard DIY

  • Een plaat multiplex
  • Houten stokken (pluggen)
  • Zaag
  • Meetlat of duimstok
  • Potlood
  • Speedboor in dezelfde maat als de dikte van de pluggen
  • Schuurpapier

Stap voor stap de pegboard DIY

Stap 1: zagen

Zaag de multiplex plaat in de gewenste afmetingen. Gooi de restanten niet weg, want die kun je later nog als plankjes gebruiken!

Stap 2: markeren

Vervolgens leg je het board neer, pak je de meetlat en het potlood erbij en markeer je waar jij precies de gaatjes gaat boren.

Stap 3: gaten boren

Pak nu de speedboor erbij en maak het eerste gat. Test even of de plug in het gat past. Als dit het geval is kun je de rest van de gaten ook boren en anders moet je even op zoek naar een grotere speedboor of een kleinere stok.

Stap 4: schuren

Klaar met boren? Veeg al het zaagsel weg en haal de splinters voor zover mogelijk weg met de hand. Schuur vervolgens de voorkant en achterkant glad met een schuurpapiertje.

Stap 5: plankjes

Maak nu van de restanten multiplex een paar plankjes. Houd er rekening mee dat de planken op de stokken moeten steunen dus zorg voor de juiste afmetingen van zowel de stokken als de plankjes (denk om de dikte van het board).

Stap 6: pegboard in elkaar zetten

Je kan helemaal zelf bepalen hoeveel stokken en plankjes je aan het pegboard bevestigt. Stokken zijn handig om bepaalde items aan te hangen, zoals rollen plakband bijvoorbeeld. Bevestig alle onderdelen (planken en pluggen), zet je pegboard neer of hang het aan de muur en behang je board met accessoires!

Meer toffe DIY’s om te proberen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dol op spullen organiseren? Dan is deze pegboard DIY echt iets voor jou
Sluiten