Merve Ozturk
Merve Ozturk Meubels & accessoires 12 sep 2020

Wil je een echte statement piece in huis? Ga voor de peacock chair

Je kent ‘m wel. Die koninklijke rotan stoel waar je stiekem al maanden een oogje op hebt. Deze peacock chair is ongetwijfeld een échte eyecatcher in huis. Van verschillende interieurs, photoshoots tot aan bruiloften. Deze prachtstoel ga je nog vaak tegenkomen.

Omdat deze peacock chair is gemaakt van natuurlijke materialen en een rieten look heeft, is ‘ie makkelijk te combineren met vrijwel alle vormen en kleuren in huis. Ondanks dat de stoel een neutrale kleur heeft, is het zeker geen saaie stoel.

Dit is waarom je de peacock chair nú in huis wilt hebben

Stevigheid

Allereerst moeten we zeggen dat deze beauty niet alleen een statement is om te zien, maar ook erg duurzaam is. De stoel is namelijk gemaakt van natuurlijk materiaal en is daardoor zeer stevig.

Deze peacock chair zal het goed doen in je woonkamer, slaapkamer en in alle andere delen van je huis. Belangrijk is om op te passen als je deze stoel buiten wilt zetten. Rotan kan namelijk gaan verkleuren en langzaam zijn stevigheid verliezen als het langdurig in contact komt met zon, wind of regen.

Tip: doordat deze rotan stoel best stevig is, kan het zijn dat ‘ie niet superlekker zit. Niet getreurd. Een zitkussen helpt je gemakkelijk van dat probleem af.

Weet je niet wat rotan precies is? Hier leggen we het uit Trend alert: rotan in het interieur

Onwerkelijke designs

De peacock chair is verkrijgbaar in veel verschillende soorten en maten. De stoelen hebben wel altijd een overeenkomst: de onderkant van de stoel is bijna altijd gemaakt van gedraaide rotan stengels. Dat maakt de stoel enorm elegant.

De rugleuning is uiteraard superlang en breed, net een echte pauw die zijn veren opzet. De vormen van de rugleuning verschillen per stoel, en daar gaan we even wat dieper op in.

De klassieke ruitjes

De klassieke variant van de peacock chair ziet er het rustigst uit. De rugleuning is wat nauwer gevlochten, dus de vorm die constant terugkomt in dit variant zijn eigenlijk mini ruitjes. Dat neemt natuurlijk niet weg dat deze stoel écht wel opvalt in je interieur, mede door de vorm van de rugleuning.

Romantisch

Deze variant peacock chair is naar ons zeggen iets romantischer. Deze variant heeft een verschillende designs op de rugleuning, wat ons helemaal doet denken aan een pauw. Een echt feestje om naar de kijken.

Al met al zijn alle varianten van de peacock chair plaatjes om te zien, en al helemaal een must in je interieur. Vindt je ook niet?

Voor als je meer eyecatchers wilt in je interieur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Leomoon

Reageer op artikel:
Wil je een echte statement piece in huis? Ga voor de peacock chair
Sluiten