Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Duurzaam 23 december 2015

Dit paviljoen in Parijs is gemaakt van 180 gerecyclede deuren

Wij houden erg van architectuur dat tot stand is gekomen met gerecycled materiaal. En dan vooral als het eindresultaat ook nog eens té cool is! Dit paviljoen van gerecycled materiaal in Parijs is gemaakt van welgeteld 180 deuren die zijn ‘gered’ van vernietiging. De architecten van ENCORE HEUREUX haalden de materialen voor dit paviljoen overal en nergens vandaan: ze bezochten werkplaatsen, bouwvallen en namen contact op met leveranciers met een grote ongebruikte voorraad.

Het huis heeft de naam ‘Pavillion Circular’ gekregen en is voor iedereen gratis te bezoeken.

Van de gevonden 180 gerecyclede deuren, houten panelen en tweedehands meubels bouwde ENCORE HEUREUX een paviljoen wat nu gebruikt kan worden voor lezingen, events en workshops. De bedoeling is dat het gebouw op verschillende locaties in de stad te zien zal zijn. Op dit moment staat het paviljoen op het plein naast het stadhuis van Parijs, maar zal in de loop van 2016 worden afgebroken en weer opnieuw opgebouwd in het 14e arrondissement.

Ook voor het interieur zijn zoveel mogelijk tweedehands spullen gebruikt. De constructie van houten balken komt uit een oud bejaardentehuis en de houten meubels komen van de stortplaats en zijn opgeknapt en geschilderd. Het pand wordt verlicht door verouderde straatverlichting.

Twee studenten uit Iowa bouwden ook een huisje met een minimaal budget. Ze vonden namelijk bijna alle materialen op stortplaatsen. Bekijk hier het resultaat!

www.pavilloncirculaire.com

Reageer op artikel:
Dit paviljoen in Parijs is gemaakt van 180 gerecyclede deuren
Sluiten