Renée Leeuw
Renée Leeuw Hotel 12 apr 2016

Patricia Urquiola ontwerpt het prachtige Room Mate Hotel in Milaan

Misschien ken je de Spaanse ontwerper Patricia Urquiola wel? We lieten je eerder al wat werk van haar zien, maar ondertussen heeft deze designer alweer veel meer projecten én prijzen op haar naam staan. Haar laatste project is het Room Mate Hotel in Milaan, dat zich in het centrum vlakbij de Duomo bevindt. De Room Mate Hotels zijn opgezet met het idee dat je het beste je kamer kunt delen met een vriend en daarom heeft elk Room Mate Hotel dan ook een fictieve reisgenoot.

De vestiging in Milaan heet eigenlijk Room Mate Giulia. Giulia is scenograaf bij het Teatro alla Scala en zij zou dé ideale vriend zijn gedurende je verblijf. Het hotel is pas geopend en dus net op tijd voor Salone del Mobile 2016 (hét design event van het jaar, waar Roomed’s Renée ook zal zijn). Ben je van plan om deze stad te bezoeken? In onze cityguide vind je de leukste plekjes van Milaan.

De vloer in de lobby van het hotel is hetzelfde als het roze marmer dat in de Duomo ligt. Maar dat is niet de enige connectie met de stad..

Voor het design liet Patricia Urquiola zich inspireren door het oude en nieuwe centrum van de stad. De kleuren van de bakstenen vormden bijvoorbeeld een bron van inspiratie en ook andere kleuren, zoals mosterdgeel, zijn een weerspiegeling van de kleuren van Milaan.

Het design is het best te omschrijven als een eclectische mix van kleuren, kunst en vormen. Iets wat telkens terugkeert is de ruit, die te zien is op het behang, de gordijnen en ook in de tegelwanden in de badkamers.

Kunst hangt hier niet op een standaard hoogte, maar juist extra hoog tegen het plafond, wat een bijzonder effect geeft.

Tip: met deze truc hangt je kunstwerk gegarandeerd op de juiste hoogte

Pluspuntje van dit hotel: als je hier slaapt, kun je meteen gebruikmaken van WiMate – wifi door de hele stad! Wil je een verblijf in het Room Mate Hotel in Milaan boeken? Check de website voor de prijzen.

Reageer op artikel:
Patricia Urquiola ontwerpt het prachtige Room Mate Hotel in Milaan
Sluiten