Iris Wijnands
Iris Wijnands Binnenkijken 8 okt 2019

Wauw, dit huis is volledig ingericht met pastelkleuren (en we love it)

Bij Roomed komen we veel mooie huizen met daarin nog mooiere kleuren tegen. Deze week hebben we een Scandinavisch interieur met een pastel interieur voor je weten te vinden. Pastelkleuren zijn licht, zacht én simpelweg prachtig, wat dit interieur een pareltje maakt.

Pastel is altijd een goed idee. Je kan pastel in je interieur brengen met kleine accessoires zoals gezellige kussentjes of vazen, maar je kan ook groots uitpakken. Een pastelkleurige muur kan een heel dromerig effect hebben op de ruimte, zoals je op de foto hieronder ziet.

pastel interieur woonkamer
Bron: Bolaget

De woonkamer is beschilderd met een lichtgroen kleurtje. Pastel op de muren is perfect als je wél kleur wil op de muur, maar de ruimte wel licht en rustig wil houden. Kortom: geef die saaie muren eens een pastelkleurtje.

Ook op onze wish list: een roze bank met donkerblauwe kussens. Pastel in je interieur hoeft niet te betekenen dat je geen andere (hardere) kleuren mag gebruiken. In tegendeel zelfs. Het contrast opzoeken met donkere kleuren is een ontzettend goed idee.

Gebruik je muziekinstrument als decoratiestuk

Misschien niet pastel, maar wel heel mooi: de viool is in dit huis tentoongesteld als een decoratiestuk. Heb jij ‘m al gespot? We zullen je een handje op weg helpen: je vindt ‘m in de witte vitrinekast.

Muziekinstrumenten geven een huis sfeer en mogen daarom best gezien worden. En al helemaal als ze gecombineerd worden met zo’n prachtige kamerplant als de Alocasia Zebrina.

Pastel in interieur
Bron: Bolaget

Kleuren doortrekken in een pastel interieur

In dit hoekje van de woonkamer zien we een mooi dressoir staan dat in dezelfde kleur pastelgroen is geschilderd als de muren. Door dezelfde kleur zowel op als tegen de muur te gebruiken creëer je rust in huis. Dit kun je ook doen door bijvoorbeeld een plank in dezelfde kleur te schilderen.

Ook hier zien we dat er volop met donkere accenten gecombineerd wordt. Het schilderij en de kandelaar zijn bijvoorbeeld zwart. In een pastelkleurig interieur heb je donkere accenten nodig voor wat extra diepte.

pastel interieur
Bron: Bolaget

De eetkamer van dit huis heeft lekker veel licht met die zalige grote ramen. In deze kamer is oud (de melkkannen op de vensterbank) gecombineerd met nieuw (de moderne zwarte hanglamp). Verder is het kleurenpalet in deze kamer is lekker strak aangehouden, dus ook de vloer heeft een pastel- en contrasterende kleur. Deze geblokte tegelvloer met zwarte en roze tegels springt meteen in het oog.

Pastel in je interieur door de muren te schilderen, dat hebben we al gezien. Toch staan we nog even kort stil bij dit kleurtje. Oudroze staat ontzettend chique, zeker gecombineerd met zwarte meubels en accessoires.

Slaapkamer interieur pastel
Bron: Bolaget
Interieur pastel slaapkamer
Bron: Bolaget

Wegdromen bij deze mooie slaapkamer

Dit is toch een slaapkamer van je dromen? Deze slaapkamer staat vol met vintage en ‘ouderwetse’ items, maar ziet er toch ontzettend jong en hip uit. Dat komt voornamelijk door de grijsblauwe kleur op de muren en de roze interieuritems. De combi van blauw en roze is hot.

We kunnen het niet níét hebben over de bijzondere vintage lamp in de hoek van de kamer. Met die franjes zou deze lamp zo uit een oude film kunnen komen. Een interieuritem om trots op te zijn, als je het ons vraagt. Andere sfeermakers in deze kamer zijn de ingelijste posters op het kastje, de grote spiegel die de kamer groter laat lijken en de bank met een levendig bloemetjesmotief.

Verder met binnenkijken in de mooiste interieurs met pastel?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wauw, dit huis is volledig ingericht met pastelkleuren (en we love it)
Sluiten