Jet Hendriks
Jet Hendriks Tips 23 mrt 2020

Zo gebruik jij pastel tinten in jouw interieur (it’s worth a shot!)

Meisjesachtig en mierzoet, dat zijn waarschijnlijk de eerste woorden waar je aan denkt bij pastel. Maar niets is minder waar. Als je het goed weet te combineren, kun je een heel mooi subtiel interieur creëren, ondergegoten in een pastelkleurig jasje.

Geen toeters en bellen, maar licht en luchtig. Haal de zon in huis met poederachtige pastel tinten.

Waarom kiezen voor pastel?

Heel simpel! Pastel tinten zijn perfect, omdat je er heel veel kanten mee op kunt. Je interieur krijgt net zo makkelijk een frisse lentelook, als de koele vibe van een Scandinavisch interieur.

Met pasteltinten maak je zowel een pittig statement, als een romantisch sfeertje in huis. It’s all in de juiste mix van muurverf, behang, meubels en accessoires. Deze poederige kleuren hebben het in zich om je lievelingskleuren te worden.

Pastel kleuren zijn goed toe te passen in veel interieurs, durf jij het aan? We helpen je een handje op weg.

Huiverig? Bekijk dit interieur om te kijken wat pastel allemaal kan doen!

#1: Pretty pastel 

Door in het hele interieur pastelkleuren toe te passen, zorg je voor een lief en braaf effect. Voor een frisse uitstraling combineer je pastel met grijstinten.

Zacht roze met grijs is een combinatie die zelfs al in de jaren vijftig erg geliefd was. Grijs met lavendel, zachtblauw of pistache-groen, zijn ook heel mooi om samen te gebruiken.

#2: Vergeet de kwast, koop een nieuw meubelstuk 

Je kunt natuurlijk de kwast uit de kast trekken, maar een leukere manier is wellicht het vervangen van een meubelstuk. Misschien een tikkeltje gewaagd en anders dan dat je gewend bent.

Ga eens voor een zacht roze bank, gekleurde fauteuil of een paar nieuwe eetkamerstoelen. Pastelkleuren zijn perfect om te matchen met neutrale meubels. Ondanks dat ze een vrolijk karakter hebben, is het toch vrij rustig en neutraal. Hierdoor super goed toe te passen in huis.

#3: Iets minder drastisch

Een iets minder drastische aanpassing is het toevoegen van pastel kleurige woonaccessoires. Woonaccessoires zijn een makkelijke manier om de sfeer en kleur in je interieur te veranderen. Zo kun je binnen no time ieder seizoen je woning een beetje aan passen.

In de lente kies je voor pastelkleurige kussens, vaasjes, kandelaren en potjes met of zonder gezellige printjes. In de herfst ga je voor warme aardetinten, bordeaux, goud accenten en donker groen.

Let op: heeft jouw interieur een uitgesproken basiskleur? Zoek dan goed welke kleuren hier nog bij passen.

#4: Combineer, maar voorkom het snoepwinkel effect

Een pastel interieur lijkt misschien saai, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Geef het wat pit door zachte kleuren te combineren met harde tinten. Denk aan donkere maar ook aan felle kleuren. Daarnaast matcht pastel ook goed met beige, gebroken wit, champagne en zacht bruin tinten. Hierdoor voorkom je het snoepwinkel effect.

Kun je niet meer wachten om pastel toe te voegen aan jouw interieur? Geen probleem. Wij hebben een aantal leuke artikelen voor je verzameld:

Ga zelf op zoek in jouw favoriete webshops en spot items die bij jou in je interieur wel ‘s voor een mooi effect kunnen zorgen. Wij shoppen ook graag bij Made.com, De Bijenkorf en Home24.

Handig: Deze kleurrijke planten passen perfect in een pastel kleurenpalet

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zo gebruik jij pastel tinten in jouw interieur (it’s worth a shot!)
Sluiten