Naomi Pater
Naomi Pater Badkamer 16 feb 2022

Pastel in de badkamer: 8 prachtige voorbeelden

Wij duiken maar al te graag met onze neus in Pinterest, op zoek naar te gekke interieurideeën. Dit keer vonden we acht badkamers in prachtige pastelkleuren die zeker de moeite waard zijn om met je te delen.

Wij pakken nog liever vandaag dan morgen die verfkwasten om deze ideeën te realiseren in ons eigen stulpje.

Badkamers in pastelkleuren

1. Lichtoranje badkamer

Pastelkleuren zijn fris en komen in elk interieur tot hun recht. In ruimtes als de badkamer creëert het bovendien een rustige atmosfeer die je zeker nodig hebt tijdens het opstarten en eindigen van je dag.

Zie bijvoorbeeld bovenstaande foto waarop een Marrakesh-achtige badkamer te zien is met een zacht peachy kleurtje op de muur. Wij worden razend enhousiast van dat dat tropische sfeertje. 

2. Babyblauwe badkamer

Deze badkamer springt er direct uit door zijn fantastische babyblauwe visgraat tegels. In combinatie met het wit, de gouden details en de groene plant straalt deze ruimte een hoop rust uit. Net wat we soms nodig hebben.

3. Combinatie van zachtroze en groen

OMG! Ons interieurhart slaat direct op hol bij het zien van dit badkamerpareltje. Er is gekozen voor een combinatie van zachtroze en groene kleuren die gescheiden worden met een houten lat.

Ook de plantjes geven de ruimte een frisse en natuurlijke uitstraling. Het is vast geen straf om in zo’n tropische badkamer te badderen.

4. De kleur van de lente

Zijn die verschillende kleuren je iets te heftig? Verf je badkamermuur dan in een zachtgele kleur. Het staat hartstikke gezellig en doet bovendien denken aan het voorjaar. De kleur staat voor meer energie, zon, geluk, warmte en kan zorgen voor meer blijdschap.

5. Lavendelkleur

Het is nooit te laat om je badkamer om te toveren tot een droompaleisje. Ooit gedacht aan de pastelkleur lila op de muur? Misschien vanaf nu wel. Op bovenstaande kiekje zien we een sfeervolle badkamer gegoten in een lavendeljasje.

Het plantje zelf heeft een zoete geur en een rustgevende werking. Dit gevoel krijgen we ook bij het zien van deze ruimte. Niet te ontbreken is natuurlijk een bos bloemen mét wat lavendeltakjes.

6. Pasteltegeltjes

Kun je nou niet kiezen uit de bovengenoemde pastelkleuren? Kies ze dan gewoon allemaal en ga voor bovenstaande tegeltjesmuur.

Misschien een beetje druk, maar wanneer je de rest van de accessoires rustig houdt, is de ruimte weer in balans. Kies dus voor een wit bad, een witte wc en witte wasbak. Een stel planten matcht wel weer uitstekend met deze hippe muur.

7. Zachtroze accessoires

Niemand heeft gezegd dat je perse een muur moet verven. Je kunt ook kiezen voor een aantal pastelkleurige accessoires.

In dit voorbeeld zien we dat er gekozen is voor een zalmroze kast, een zacht kleedje met aztec print een minimalistisch schilderijtje en om het af te maken wat kleine accessoires op het toilet. Staat hartstikke schattig en de witte basis zorgt voor een geheel.

8. Olijfkleurige muur

Een tintje donkerder – maar wel de moeite waard – is olijfgroen. Een prachtig warme kleur die een ruimte direct veel sfeer geeft. Op bovenstaande foto zien we dat de bewoner heeft gekozen voor een marmeren wastafel, houten kastjes en een drukke zwart-wit vloer. Zo vet!

Dit voegen we direct toe aan ons Pinterestbord. Eigenlijk had er ook nog wel een grote Monstera-plant in de linkerhoek mogen staan of een vaas met een kleurrijk wildboeket.

5 vragen aan… Melissa over haar jaren ’30 huis vol met pastelkleuren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pastel in de badkamer: 8 prachtige voorbeelden
Sluiten