Maaike Kooijman
Maaike Kooijman | LinkedIn Diy 11 mrt 2019

Paas DIY: deze konijntjes van pompoms maak je samen met je kinderen

Goed, het duurt misschien nog anderhalve maand voor het daadwerkelijk Pasen is. Maar je kunt nooit genoeg beginnen met de voorbereidingen, toch? Al is het maar vast paaseitjes eten – of knutselen, dus! Op het kanaal van Troom Troom vonden we een video met deze paas DIY, waar we op slag verliefd op werden. Met pompoms maak je enorm schattige konijntjes. Of paashazen, net wat jij wilt.

Deze paas DIY is superleuk om met kinderen te maken, maar stiekem ook gewoon in je ééntje. Instant lentekriebels.

Paas DIY: konijntjes van pompoms

Deze leuke konijntjes voor Pasen bestaan uit drie pompoms: een heel kleine voor de staart, een iets grotere voor de kop en een nog grotere voor het lichaam ertussenin. De pompoms zijn iets anders dan normaal omdat ze gemaakt worden van erg dikke wol, waardoor de konijntjes lekker fluffy worden.

Verder maak je ze wel gewoon als normale pompom. Knip een soort donut uit dubbel karton en omwikkel die met wol, om vervolgens de buitenkant door te knippen en het kartonnetje eruit te halen. De precieze werkwijze check je natuurlijk in de video.

Als je pompoms klaar zijn, kun je ze aan elkaar knopen en een beetje bijknippen in de vorm van een echt konijntje. Maak daarna oren van vilt door lange oren uit vilt in de kleur van je konijn te knippen, en iets kleinere vormpjes uit roze vilt voor erin. Die kun je vervolgens op de kop plakken, net als zwarte oogjes van bijvoorbeeld knopen en een kleiner roze neusje. Nog even finetunen en dan is je paas DIY klaar!

Meer inspiratie voor Pasen:

Reageer op artikel:
Paas DIY: deze konijntjes van pompoms maak je samen met je kinderen
Sluiten