Op deze manier style je de mooiste paastak in jouw interieur

Door alle jaarlijkse feestdagen is ons huis eigenlijk nooit helemaal af. Gelukkig maar, want juist met deze feestdagen kunnen we onze creativiteit op de vrije loop laten. Zo houden we van Pasen, omdat we ons huis dan vol overgave in de pasteltinten kunnen gooien. En nog leuker: een paastak versieren!

Met Pasen is het namelijk een traditie om een ‘paasboom’ op te zetten. Gelukkig hoeven we geen hele dennenboom in huis te slepen (dat doen we met Kerst al), maar komen we aan het begin van het jaar nog weg met een bos wilgentakken of krulhazelaar.

Paastak versieren? Ga voor balans!

Het decoreren van een paastak is niet perse heel moeilijk. Het heeft alles met de juiste balans te maken. Je wilt de tak niet te druk hebben, maar slechts drie paaseieren is ook niet heel spannend om naar te kijken. Probeer daarom niet alleen balans te vinden in de hoeveelheid decoratie die je in de tak hangt, maar kijk ook naar kleur.

Wil je een rustige paastak? Ga dan voor eieren in één, twee of hooguit drie complementerende kleuren (bijvoorbeeld: roze, grijs en zwart-wit gestreept).

Ben je wel in voor een speelse, drukke paastak? Kijk dan eens naar meer verschillende kleuren, vormen en patroontjes. Combineer eieren met stippen en streepjes voor een vrolijk effect. Of ga niet voor paaseieren, maar voor (een paar) kleine vogeltjes of paashazen.

Variatie: veertjes in de paastak

Geen fan van de vele paaseieren in de takken? Dan hebben wij nog een leuke variatie voor je: vul je paastak met neutrale veertjes. We kunnen ons voorstellen dat dit heel mooi zal staan in een huis met een lichte, Scandinavische inrichting. Op deze manier heb je geen drukke paastak, maar een stijlvolle.

De veertjes kan je in een normale hobbywinkel kopen. Deze parelhoenveertjes van Pipoos zijn onze favoriet. Je maakt ze vast met kleine stukjes ijzerdraad.

Maar wie zegt dat je het bij eieren en veertjes moet houden? Zoals op de bovenstaande foto te zien is, kan je werkelijk alles toevoegen aan jouw paastak. Maak ‘m persoonlijk door polaroidfoto’s aan de takken vast te maken met een klein wasknijpertje. Of ga voor andere oldskool labels die je nog ergens hebt liggen. Zorg ervoor dat de paastak dé eyecatcher in jouw interieur wordt.

Meer voor Pasen 2020?

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Op deze manier style je de mooiste paastak in jouw interieur
Sluiten