Maud van Dijck
Maud van Dijck Interieur 5 jan 2022

Wonen zoals Emily in Paris: de Parijse stijl heeft een charme die je ook in je eigen interieur wilt

Emily in Paris is weer terug op Netflix! De prachtige Parijse stijl die je in de huizen van deze serie ziet zijn magnifique. Daarom focussen we vandaag op de prachtige interieurstijl die je in Parijs maar al te vaak terug ziet. Met deze ideeën creëer je de Parijse stijl in je eigen interieur.

Zo krijg je ook een beetje Franse allure in jouw eigen paleisje.

5 x de Parijse stijl in jouw interieur

1. Neutrale tinten

Zoals je ook in Emily’s appartement ziet, past een neutraal kleurenschema perfect bij de Parijse stijl. Het is simpel maar verfijnd net als Franse fashion. Gebruik voornamelijk wit of crème in je kleurpalet en verwerk bijvoorbeeld zachtroze of lichtblauwe accenten in huis. Zo heb je toch nog wat kleur in je interieur.

2. Style met simpele accessoires

Plaats veel woonaccessoires met simpele designs in je huis. Zo springen je eyecatchers er nog meer tussenuit in je interieur en krijg je die subtiele elegante touch van de Parijse stijl. Daarnaast is het ook makkelijker om balans in je interieur te creëren met simpele en stijlvolle items.

3. Metalen accenten

Verwerk messing of koper accenten in je huis voor een vleugje elegantie. Metaal geeft een gevoel van luxe aan je huis en daarbij zien we dat vooral messing een populaire keuze is binnen de Parijse stijl vanwege de gouden kleur.

Kies dus bij het inrichten sowieso voor een van deze twee mooie materialen om jouw interieur een Franse finishing touch te geven.

Dit appartement combineert grijs met koper en goud, en dat pakt onwijs goed uit

4. Voeg textuur toe

Bij de Parijse stijl ligt de nadruk op neutrale tinten waardoor het nog belangrijker is om wat textuur toe te voegen. Het is jammer als je elegante interieur wat saai aanvoelt. Voeg dus hier en daar wat textuur toe om je huis iets dynamischer te maken.

Het hoeven ook echt geen opvallende prints te zijn. Kijk maar naar het design van de stenen in de open haard hierboven en de combinatie van het vloerkleed met de houten vloer. Simpel maar effectief!

5. Franse strepen

De klassieke Bretonse strepen zijn ook een leuke toevoeging als je een speelsere vibe in je interieur wilt. Hovia verwacht deze strepen ook meer op de muren te zien voor het aankomende jaar. Maar ook een gestreepte tafel is een toffe toevoeging voor een interieur met een moderne Parijse stijl.

Mega chique: een kijkje in het Louis Vuitton-hotel in Parijs

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment Therapy

Reageer op artikel:
Wonen zoals Emily in Paris: de Parijse stijl heeft een charme die je ook in je eigen interieur wilt
Sluiten