Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Trends 10 dec 2020

Vers van de pers: dít zijn de Pantone kleur(en) van het jaar 2021

Op de Roomed-redactie zijn we gek op kleur van het jaar-aankondigingen. Een nieuw jaar, een nieuw kleurenschema in huis. Pantone heeft vannacht zijn kleur van het jaar 2021 aangekondigd, en spoiler: de keuze is gevallen op twee kleuren.

Wil je ook andere trendkleuren bekijken, om te bepalen welke kleur het beste bij jou past? Check dan ook eens de kleur van het jaar van Karwei en Flexa, of neem een kijkje in ons artikel over kleurtrends 2021.

Dit in Pantone’s kleur van het jaar 2021

Als je denkt aan een positieve, uplifting kleur, dan denken we direct aan geel. PANTONE 13-0647 Illuminating kan je het beste omschrijven als de kleur van de zon, en dat is precies wat we nodig hebben in deze tijd van onzekerheid. Wat ons betreft is dit dan ook een onwijs goede en logische keuze van Pantone.

But wait, there’s more.

De tweede kleur die zich kleur van het jaar 2021 mag noemen, is PANTONE 17-5104 Ultimate Gray. Uiteindelijk heeft Pantone voor ook voor een mooie grijstint gekozen, omdat grijs een stabiele, betrouwbare kleur is.

Grijs straalt kracht uit, en kan uiteraard goed gecombineerd worden met vrijwel alle andere kleuren. Een duurzame kleur die je altijd wel in je interieur kunt verwerken.

Niet één, maar twee kleuren

Dit jaar heeft Pantone dus verrassend genoeg niet gekozen voor één kleur van het jaar 2021 zoals gebruikelijk, maar zijn er twee kleuren uitgekozen. De kleuren zijn het tegenovergestelde van elkaar, en zorgen samen voor de perfecte balans tussen “kracht” en “optimisme”, lezen we op Apartment Therapy.

De combinatie van deze kleuren geeft een fris uiterlijk aan welke ruimte dan ook. Zelfs de slaapkamer, want wist je dat een gele slaapkamer ontzettend stijlvol kan staan?

Even terugspoelen

Dit is natuurlijk niet de eerste keer dat Pantone een kleur van het jaar bekend maakt. Bekijk de kleuren van de afgelopen jaren hieronder:

Het is overigens niet de eerste keer dat Pantone ervoor kiest om twee kleuren uit te roepen tot kleur van het jaar. In 2016 viel de keuze op PANTONE 15-3919 Serenity and PANTONE 13-1520 Rose Quartz.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vers van de pers: dít zijn de Pantone kleur(en) van het jaar 2021
Sluiten