Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 5 dec 2019

Nét bekend: dit wordt dé kleur van het jaar 2020 volgens Pantone

Hoewel we bij verschillende verfmerken al een paar keer de term ‘kleur van het jaar 2020’ voorbij hebben zien komen, waren wij vooral met smart aan het wachten op Pantone. Ook dit jaar worden we niet teleurgesteld: de kleur is verfrissend bold en klassiek.

Maar kennis met Pantone’s kleur van het jaar 2020: Classic Blue. Een klassieke kleur die we zó in ons interieur zouden kunnen toepassen.

Pantone’s Kleur van het jaar 2020: Classic Blue

“We leven in een tijd waar we vertrouwen en hoop nodig hebben,” vertelt executive director van Pantone Leatrice Eiseman tijdens de release van de Pantone Kleur van het jaar 2020. “Die vorm van zelfvertrouwen en consistentie komt bij Classic Blue naar voren, het is een betrouwbare blauwtint waar we altijd op kunnen vertrouwen.”

Classic Blue is lichter dan Navy, maar donkerder dan de altijd al populaire Pantone kleur Sky Blue. Als je het ons vraagt is de kleur het beste te vergelijken met die paar perfecte jeans in je kledingkast: de kleur is overal mee te combineren en staat goed met verschillende kleuren t-shirts.

Classic Blue combineren

Classic Blue valt, net als zijn donkere broertje Navy, onder andere goed te combineren met pastel roze, okergeel en donkergroen. Ook lichtblauw en wit staan heel verfrissend bij deze klassiek blauwe kleur. Kortom: keuze genoeg als je deze kleur in huis wilt toepassen.

Wat denk jij? Verdient Classic Blue een plek in jouw huis, of heb je al een kleur in huis die er op lijkt? Wij zijn erg benieuwd! Laat je het ons weten op Facebook?

Op de hoogte blijven van alle laatste kleurtrends?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nét bekend: dit wordt dé kleur van het jaar 2020 volgens Pantone
Sluiten