Onze favo kleuren om met Pantone’s kleur van het jaar 2020 te combineren

Leuk, die aankondiging van al die kleuren van het jaar 2020. Maar nu? Hoe combineer je bijvoorbeeld Pantone’s kleur van het jaar 2020? Wij hebben een paar suggesties waarvan wij vinden dat de kleur érg mooi staat bij Classic Blue.

Vorige week lieten we je weten dat Classic Blue dé kleur van het jaar 2020 van Pantone is geworden. Deze klassieke blauwtint straalt rust en hoop uit, aldus executive director Leatrice Eiseman.

Zo combineer je Pantone’s kleur van het jaar 2020

Vergrijsd groen

Blauw en groen gaan vaak goed samen. Ook bij Pantone’s kleur van het jaar 2020 is dat zeker het geval. Wij vinden ‘m het beste matchen met een vergrijsd groene kleur, zoals op de afbeelding hierboven te zien is. Is die grijze ondertoon niet helemaal jouw kleur? Ga dan voor mint, één van de kleurtrends 2020. Ook een mooie combinatie!

Zachte pastelkleuren

Deze stevige blauwtint past heel goed bij lichtere pastelkleuren als poederroze, off-white en lichtblauw. Deze lichte kleuren zorgen voor veel contrast, waardoor het klassieke blauw nog meer naar voren getrokken wordt.

(Oker)geel

Als je donkerblauw in huis net iets te donker vindt, is het een goed idee om het donkere wat op te fleuren met een frisse tint. In onze ogen de beste optie: geel. Je kunt kiezen voor een okergele tint voor een luxe uitstraling, maar een felgeel is een heuse eyecatcher.

Enne, ook felgeel is één van de kleurtrends 2020. Je bent dus helemaal on trend bezig als je voor geel en Pantone’s Classic Blue kiest.

Hout- en bronstinten

De bovenstaande afbeelding is toch prachtig? Wij vinden het houten dressoir en de bronzen accenten onwijs goed bij het klassieke blauw passen. Een takje met rode besjes als eyecatcher, en je hoeft niets meer aan dit plaatje te doen.

Wij zijn er helemaal over uit: Pantone’s kleur van het jaar 2020 Classic Blue valt hartstikke goed te combineren met verschillende kleuren. Kortom, je kunt er alle kanten mee op. Voor ons nóg een reden om zo snel mogelijk deze trendkleur in huis te halen.

Meer lezen over de laatste interieurtrends?

Reageer op artikel:
Onze favo kleuren om met Pantone’s kleur van het jaar 2020 te combineren
Sluiten