Sharon van der Werf
Sharon van der Werf | LinkedIn Trends 11 december 2018

Pantone kondigt de kleur van het jaar 2019 aan (en wij vinden ‘m prachtig!)

Aan het eind van het jaar vragen we ons massaal af wat de kleur van het volgende jaar gaat worden. Wij kijken altijd het meeste uit naar de kleur van Pantone, wat dat betekent gegarandeerd een toffe, hippe kleur. Volgend jaar wagen we ons volgens Pantone massaal aan de living coral, en daar kunnen we ons wel in vinden!

Dit is natuurlijk niet de eerste keer dat Pantone een kleur van het jaar uitreikt. Zo was dat vorig jaar Ultra violet, in 2017 ‘Greenery’, in 2016 ‘rose quartz’ en in 2015 de kleur ‘marsala’. Nu mag ‘living coral’ zich dus aan dit lijstje van intense, diepe kleuren toevoegen.

Het mooie van de kleur living coral vinden we dat de kleur als felle kleur ingezet kan worden, maar ook een mellow ondertoon heeft. Combineer de kleur bijvoorbeeld met blauw voor een intense beleving, maar met okergeel voor een rustiger kleurenpalet. Living coral is een hele natuurlijke kleur waarmee je veel combinaties kan maken. En daar houden we van, want dat betekent eindeloos variëren!

Pantone kleur van het jaar 2019: living coral

Zo combineer je de kleur van het jaar:

Wil je ook voor living coral in je interieur gaan? Dan hebben we nog wat toffe Instagram-inspiratie voor je gevonden waarmee je zeker uit de voeten kunt.

Meer lezen over kleurtrends?

Stiekem voorspelden wij eind november al dat de kleur koraal een hot item gaat worden in 2019. Benieuwd naar de rest van onze voorspellingen?

Wordt één van deze kleuren in 2019 de nieuwe millennial pink?

Reageer op artikel:
Pantone kondigt de kleur van het jaar 2019 aan (en wij vinden ‘m prachtig!)
Sluiten