Pantone heeft gesproken: dé kleur van 2017 is ‘Greenery’

Elk jaar wachten wij weer met smart op dit nieuws. Wat zal dé kleur van dit jaar worden? Kleureninstituut Pantone kwam afgelopen weekend naar buiten met het verlossende woord. In 2017 gaan we voor groen!

Pantone’s Greenery is een heel verfrissende tint. Volgens Leatrice Eiseman, executive director bij Pantone, roept deze tint groen het gevoel van de lente op. En waar staat de lente symbool voor? Een nieuw begin, nieuwe kansen én de natuur.

The fortifying attributes of Greenery signals consumers to take a deep breath, oxygenate and reinvigorate

De meningen op de redactie waren wat verdeeld. “Het lijkt wel de kleur van Kermit de Kikker”, en “Appeltjesgroen was toch hip in 2004?” waren enkele uitspraken die de revue passeerde. Maar, eerlijk is eerlijk, na het zoeken van wat inspiratiebeelden voor in het interieur werd onze mening iets genuanceerder. Want wanneer je Greenery subtiel toevoegt, kan het toch wel erg stylish zijn!

Benieuwd naar hoe je deze kleur kunt combineren? Bekijk dan hier even de kleurenkaarten die Pantone heeft samengesteld. Wist je bijvoorbeeld dat je groen heel goed kan combineren met één van de kleuren van vorig jaar, Rose Quartz? Bekijk hier onze Colorboost.

MEER GROEN

Reageer op artikel:
Pantone heeft gesproken: dé kleur van 2017 is ‘Greenery’
Sluiten