Mid-Century modern interieur? De Panton stoel mag niet ontbreken

De Panton stoel is een echte klassieker. Met zijn gestroomlijnde look is deze stoel van Verner Panton een stijlicoon geworden. Deze stoel geeft een moderne touch aan ieder interieur. En door zijn strakke vormen zie je hem ook veel in futuristische retro interieurs. Maar wij gaan laten zien dat ook in Mid Century Modern interieurs je op deze stoel wilt zitten.

Wij hebben namelijk wat toffe interieurs gevonden waar deze stoel een verschijning maakt.

De Panton stoel in 5 interieurs

1. Strakke lijnen

We beginnen even met een kort stukje geschiedenis: in 1959 was de Panton Stoel ontworpen, maar de productie kwam pas echt tot leven in 1967. Wij vinden het design van deze stoel indrukwekkend en in die tijd was dat nog meer het geval door zijn unieke strakke vorm.

Maar waarom wil je de Panton stoel in een Mid-Century Modern stijl? In deze interieurstijl ligt de nadruk op geometrische vormen en strakke lijnen. Wat deze stoel natuurlijk allebei heeft.

Wat is een Mid-Century Modern interieur? We delen tips en voorbeelden

2. Een opvallende stoel

Aangezien deze stoel van kunststof is gemaakt, is het nu in allerlei kleuren te verkrijgen. Mid-Century Modern is niet bang voor een felle kleur in zijn interieur en dan is een stoel als deze het ideale item om die kleur erin te knallen. De vorm van de stoel trekt ook echt je ogen naar zich toe, wat het dus een tof exemplaar maakt voor een eyecatcher in huis.

Show some colour: binnenkijken in een huis vol met gekleurde meubels

3. Mix antiek met modern

Voor een interieur met veel antieke items is de Panton stoel de perfecte moderne tegenhanger. Een paar van deze stoelen in huis en je interieur komt dichter bij een Mid-Century Modern stijl. Zo krijgt je vintage interieur gemakkelijk die moderne touch.

4. Ideaal voor aan de eettafel

Je ziet deze stoelen vaak bij de eettafel (wat je aan de foto’s waarschijnlijk al merkte). En daar past die ook ideaal als je liever voor een leren stoel in de woonkamer kiest. Combineer deze dan in een leuke kleur met een prachtig houten tafel en je eethoek krijgt een tijdloze look.

5. Een Panton bureaustoel

De Panton stoel past echter ook prima in een andere hoek in huis: het thuiskantoor. Zet hem neer als bureaustoel in je home office voor een stijlvolle toevoeging aan je interieur. Vooral in combinatie met een antiek houten bureau levert het een geweldig resultaat op.

Wij vinden het home office hierboven dan ook heel leuk! En door voor een witte Panton te kiezen ziet je thuiskantoor er nog een stukje lichter uit.

Marieke ontwierp en realiseerde haar eigen Mid-Century droomhuis

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vitra

Reageer op artikel:
Mid-Century modern interieur? De Panton stoel mag niet ontbreken
Sluiten