Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Interieur 6 jun 2019

4 x waarom de pannenkoekplant dé leukste plant in jouw interieur is

Grote kans dat ‘ie ook al in jouw vensterbank staat: de pannenkoekplant. Binnen een paar jaar is deze kamerplant, beter bekend als Pilea Peperomioides, uitgegroeid tot dé musthave kamerplant in elk interieur. Wij snappen wel waarom, want stiekem is het ook een van onze favoriete planten.

1. Het is een heel gemakkelijk plantje

De pannenkoekplant is een gemakkelijke kamerplant die zelfs mensen zónder groene vingers prima kunnen verzorgen – ja, zelfs jij. Je zet de pannenkoekplant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Geef de plant eens per week een scheutje water. Hiermee zorg je ervoor dat de grond niet uitdroogt, maar ook niet té nat wordt.

Mocht je het watergeven een keertje vergeten, dan is dat geen ramp. De pannenkoekplant kan zeker tegen een stootje. En wil je ‘m in de zomer een extra groeispurt geven? Geef jouw pannenkoekplant dan in de zomer elke maand een beetje vloeibare plantenvoeding. En vergeet de plant niet over te potten zodra zijn huidige pot te klein wordt.

2. De naam is geniaal

Hier hoeven we niet lang over te discussiëren. Het feit dat we ‘m pannenkoekplant noemen, vinden we namelijk het einde. Maar wist je dat de plant in het Engels de Chinese money plant genoemd wordt? Dit verwijst naar de afkomst van de plant (China dus), en de ronde blaadjes die wel wat van geldmunten weghebben.

3. De pannenkoekplant is niet giftig voor huisdieren

Mooi meegenomen voor planten lovers die ook honden, katten of andere huisdieren in huis rond hebben lopen. De pannenkoekplant is niet giftig, en daar worden wij heel blij van. Zo hoef je je geen zorgen te maken als jouw viervoeter nieuwsgierig aan jouw lievelingsplant snuffelt.

> Op zoek naar andere kamerplanten die niet giftig voor huisdieren zijn? Dit zijn 5 veilige planten voor huisdieren

4. Je kan ‘m goed stekken

Heb jij groene vingers, en vind je het leuk om te beginnen met het stekken van planten? Dan heb je heel veel aan de pannenkoekplant. Deze plant is namelijk érg makkelijk om te stekken. Als je ‘m goed verzorgt en veel liefde geeft, groeien er vanzelf kleine stekjes naast of aan de plant.

> Wil jij weten hoe je het stekken van een pannenkoekplant aanpakt? Wij hebben hier een stap-voor-stap handleiding voor je.

Meer lezen over andere mooie kamerplanten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
4 x waarom de pannenkoekplant dé leukste plant in jouw interieur is
Sluiten