Say what: een pannenkoekenplant kan bloeien en dat ziet er zó uit

Een plant heeft groene bladeren en bloeit niet, toch? Blijkbaar wel want van alle planten die er zijn, verrast de pannenkoekenplant ons: deze plant kan namelijk wél bloeien. We laten zien hoe dat eruit ziet en hoe dat komt.

Lees snel verder om alles te lezen over de bloeiende pannenkoekenplant.

Een pannenkoekenplant kan bloeien

Het is iets wat je misschien niet snel verwacht. Dit is toch maar weer het bewijs dat je een pannenkoekenplant in huis wilt hebben. Hoe leuk is het als jouw plant gaat bloeien? Nieuwsgierig? Een bloeiende pannenkoekenplant ziet er zó uit:

Het bloeien van de plant

De knoppen zijn heldergroen wanneer ze voor het eerst uit de punt van de stengel komen. Naarmate de bloemen groeien en openen kunnen ze wit of lichtroze worden, cute! Je ziet verschillende bloemen die aan een paarse stengel zijn bevestigd. Zo krijg je meteen wat meer kleur in huis.

De bloei ruik je niet omdat ze geen bijen of andere bestuivers hoeven aan te trekken om het stuifmeel rond te dragen. Het zijn dus echt zelfvoorzienende planten.

Aha: dit betekenen die kleine witte stipjes op je pannenkoekenplant

Maar waarom bloeien ze?

Dit is een stukje ingewikkelder. Een plant kan eenhuizig zijn of tweehuizig. Eenhuizig betekent dat dezelfde plant mannelijke én vrouwelijk bloemen bevat en de plant in staat is om zichzelf te bestuiven.

Tweehuizige planten kunnen dit niet omdat de mannelijke en vrouwelijke bloemen op aparte planten groeien.

De pannenkoekenplant is een eenhuizige plant en kan zichzelf dus bestuiven. Maar wees niet te enthousiast. Dit zal hij helaas niet zomaar doen en dit kan je zelf ook niet erg makkelijk doen.

Wat kan je doen met een bloeiende pannenkoekenplant?

Je kan het proberen door de zaden te laten drogen op een handdoek en vervolgens 30 tot 40 dagen te wachten. Misschien ontkiemen de zaden en kan je ze in grond stoppen. Toch is de beste manier voor een nieuwe pannenkoekenplant toch het gebruiken van uitlopers.

Roomed’s stekjesguide: dit zijn de basics voor planten stekken in water

Pannenkoekenplant bloeien
Bron: Roomed

Pilea

Download Roomed's schoonmaakguide en krijg jouw keuken écht schoon

Meld je aan voor de mailing en ontvang 'm gratis in je inbox!

Reageer op artikel:
Say what: een pannenkoekenplant kan bloeien en dat ziet er zó uit
Sluiten