Renée Leeuw
Renée Leeuw Hotel 18 jun 2015

Panic Room: een half geschilderde kamer

Misschien heb je de Panic Room van project Tilt weleens voorbij zien komen op internet? Het inmiddels gesloten Hotel Au Vieux Panier vroeg verschillende kunstenaars en straatartiesten om hun creativiteit los te laten op een hotelkamer. Big Addict, één van die kunstenaarsnamen, trommelde zijn vrienden op en gaf een super originele draai aan de kamer.

Met zijn drieën maakten zij de Panic Room, een kamer die voor de helft wit is en voor de andere helft vol graffiti kunsten. Dwars door de kamer loopt een duidelijke scheidingslijn en zo komt het dat zelfs de accessoires die middenin de kamer staan voor de helft beschilderd zijn en voor de andere helft wit. Super cool gedaan!

Het project is al een paar jaar oud, maar onlangs vormde de Panic Room van Tilt de inspiratie voor een nieuw project van Pavel Vetrov, een ontwerper uit Kiev. Ook hij gaf een hotelkamer voor de helft een graffiti kunst. Onderstaande beelden tonen zijn werk.

roomed-panicroom1
panic room

Om de contrasten iets te mengen, heeft de ontwerper de witte muren gedecoreerd met kleurrijke kunstwerken, die overeenkomt met de wederhelft van de kamer.

roomed-hotelkamer-graffiti
roomed-hotelkamer-graffiti4

Als er iets is wat we kunnen leren van dit project, dan is het wel dat je prima een kamer kan delen met iemand die een totaal andere stijl heeft. En het kan er dan alsnog heel gaaf uitzien!

roomed-panicroom

www.behance.net

Reageer op artikel:
Panic Room: een half geschilderde kamer
Sluiten