Jaime Andreas
Jaime Andreas Diy 26 jun 2020

Te gek – gebruik pallets in je interieur als originele meubels

Pallets zien we steeds vaker als meubelstukken in verschillende interieurs verschijnen. Het is een perfecte goedkope oplossing voor meubels als je niet veel geld te besteden hebt. Niet alleen dat, pallets in je interieur staan leuk en kunnen de ruimte een unieke look geven.

Studenten gebruiken zo’n pallet vaak als bed wanneer het niet lukt om een echt bed in hun kleine kamertje te krijgen. Maar dit is echt niet alleen leuk voor een studentenkamer.

Pallets in interieur als meubel

In al deze gevallen is het verstandig eerst de pallets goed te schuren en eventueel te beitsen voor extra bescherming. Je wilt geen splinters terwijl je je omdraait in je bed.

Een bank voor in de tuin of balkon

De houten look van een pallet staat echt heel leuk in de tuin of op het balkon. Zeker in combinatie met lekker veel groen en lieve planten, geeft het de omgeving een natuurlijke uitstraling.

Zo’n pallet is niet erg comfy om op te zitten dus kleedt het aan met fijne zachte kussens om op te zitten.

Stijlvol bed

Je denkt misschien dat zo’n pallet als bedframe er een beetje armoedig uitziet, maar niets is minder waar. In combinatie met een mooi dekbedovertrek, lekkere dekentjes en genoeg knusse kussens, kun je hier echt een persoonlijk paradijsje van maken.

Vaak ziet het er juist luxueus en speciaal uit. Zorg wel voor een goed dik matras als je hierop gaat slapen om rugklachten te voorkomen.

Schattig tafeltje

Ook een leuk idee is om een kleiner pallet te gebruiken als schattig tafeltje in je woonkamer of voor in de tuin. Het is heel simpel, maar effectief. Gooi er een laagje verf overheen in een gek kleurtje en het is helemaal uniek.

Meer opbergruimte

Heb je een creatieve bui? Gebruik je pallet dan als extra opbergruimte aan de muur. Hier kun je jouw boeken in opbergen of leuke planten neerzetten. Maak het stevig vast om te voorkomen dat het omvalt en geef de pallets een mooi kleurtje.

Hier haal je pallets

Pallets voor je interieur kun je halen in veel verschillende bouwmarkten voor een gangbaar prijsje. In bouwmarkten kunnen ze je waarschijnlijk ook goed advies geven als je van die pallets iets speciaals wil maken. Hornbach heeft een aantal formaten, maar Palletcentrale is een winkel speciaal ingericht op de verkoop van pallets.

Meer creatieve ideeën

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Te gek – gebruik pallets in je interieur als originele meubels
Sluiten