Judith Tielemans
Judith Tielemans Binnenkijken 10 dec 2021

Het speelse sprookjesinterieur van restaurant Paco Ciao in Leiden

Van bonte kleuren tot aan verschillende structuren: Paco Ciao in Leiden combineert alles én komt er mee weg ook. Als we het restaurant binnenstappen zijn we wel even in de war. Want waar is nou de ingang?

Roomed’s Judith is niet de enige die in de war is. Ook de vriendinnen met wie ze heeft afgesproken om een hapje te gaan eten, denken dat ze het verkeerd gebouw naar binnen zijn gestapt. Wie Paco Ciao inloopt, komt namelijk terecht in een klein kamertje met een kast, een bank en een soort spookfiguur.

Als er dan eindelijk een man zelfverzekerd de ruimte binnen komt lopen, en door de kast stapt, snappen we ‘m: daar is de doorgang naar het restaurant.

Paco Ciao in Leiden

Als we het restaurant binnenstappen worden we verwelkomd door een oase aan kleur, parasols en lijstjes aan de muur. Het restaurant heeft prachtige oude details en verschillende hoekjes waar je kunt zitten. Een stoel bij de open haard, maar ook sofa’s en een klassiek barretje.

Paco Ciao laat zien dat eenheid niet altijd nodig is, maar dat verschillende kleuren stoelen en materialen ook heel goed bij elkaar kunnen staan, zo lang je er een matching kussen op gooit.

Trend: mix & match verschillende stoelen aan je eettafel

Het mooiste detail in het restaurant is toch wel de maanvormige serre. De lichte ruimte gevuld is gevuld met grote planten die tot het plafond reiken. Op de terracotta gekleurde muur is een gallery wall te zien met verschillende lijsten en spiegels. Om de inrichting af te maken staan er meerdere parasols, die perfect passen bij de Marrakech-achtige look and feel in deze ruimte.

Bonuspunten voor de locatie

Qua locatie scoort het restaurant ook bonuspunten: Paco Ciao is namelijk op nog geen 150 meter lopen van station Leiden. Al bij al zijn we onder de indruk van de prachtige vintage meubels, diversiteit aan kunst en bonte kleuren in het restaurant van Paco Ciao. Liefhebbers van interieur en poke bowls zijn hier aan het juiste adres!

Inspiratie: 6 mozaïek muren waar de kleuren ervan afspatten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Het speelse sprookjesinterieur van restaurant Paco Ciao in Leiden
Sluiten