Te gek: zo pas je stijlvolle paasversiering toe in een modern interieur

Bij Pasen hoort natuurlijk lekker eten en drinken (wij kunnen nu al niet wachten op het paasontbijt), maar draait ook om gezellige paasversiering in je interieur. Helaas kan vinden van stijlvolle paasdecoratie kan knap lastig zijn, vooral wanneer je een modern interieur hebt. Wij helpen je een handje op weg.

Paaseieren versieren

Pasen is onlosmakelijk verbonden met het versieren van eieren. Als decoratie, maar ook als lekkernij bij het paasontbijt. Het versieren van eieren is echt niet alleen voor kinderen. Juist die versierde eitjes bij het paasontbijt geven je interieur een extra gezellige vibe. Hoe je jouw eieren dit jaar een moderne look geeft? Wij hebben een paar mooie voorbeelden voor je verzameld.

Ga bijvoorbeeld voor een zwart/wit patroon. Dit kan natuurlijk op witte eieren en met een permanent marker. Heb je bruine eieren, dan kan je de eitjes natuurlijk eerst nog een laagje witte verf geven. Ga voor verschillende streepjes, stippen of zelfs een panterprintje, zoals op de foto hieronder. En als je niet alles zwart/wit wilt, kan je altijd gebruik maken van een toffe metallic verf om je eieren net iets extra’s te geven.

Voeg een vleugje marmer toe voor een luxe uitstraling. Hoe je dit effect gemakkelijk zelf kan krijgen, lees je in dit artikel: 5 x paaseieren verven.

Gebruik planten in je paasdecor

Aangezien Pasen altijd in het begin van de lente valt, kan je volop gebruik maken van fleurige bloemen en planten. Narcissen, Krokussen, Hyacinten… er is volop keuze in prachtige bloemen en planten die een mooi plekje in jouw moderne interieur kunnen krijgen.

In de DIY hieronder is dat heel leuk aangepakt: een aantal eierdoppen zijn gebruikt als bakje voor mini-vetplantjes. Je moet even heel voorzichtig zijn (de eierdoppen zijn natuurlijk heel fragiel), maar we vinden het eindresultaat té leuk. Deze decoratie kan je zowel tijdens het paasontbijt een mooi plekje geven, als ergens in je interieur. Zet ze alleen niet in de vensterbank, want vetplanten houden niet van direct zonlicht.

Nog meer groen in huis? Laat dan de kale, kronkelende paastakken links liggen, en ga voor een groene variant.

Een moderne paastak

Een paastak versieren, hoe doe je dat eigenlijk? En hoe zorg je ervoor dat de tak niet zo oubollig wordt? Het antwoord is eigenlijk heel simpel: houd een rustig kleurenschema aan, en kijk ook eens naar andere dingen dan de standaard eitjes die je in de paastak zou hangen. Wat dacht je bijvoorbeeld van lichte veertjes? De onderstaande paastak is daar een goed voorbeeld van:

Ook leuk: geef je paastak een moderne touch door de vaas waar de tak instaat te vullen met (plastic) eieren. Dat staat niet alleen leuk, maar zorgt er ook voor dat je paastak extra goed blijft staan. Dat noemen we nog een stijlvolle paasversiering.

Meer lezen over paasversiering?

Reageer op artikel:
Te gek: zo pas je stijlvolle paasversiering toe in een modern interieur
Sluiten