Maud van Dijck
Maud van Dijck Lifestyle 26 nov 2021

Huh – Deze twee onpopulaire kleuren in huis lijken tóch het meest blij te maken

Verwachte kleurtrends voor 2022 zijn vooral tinten van groen en blauw. Deze kleuren mogen dan de populairste voor in huis zijn, maar het zijn niet de kleuren die je het meest gelukkig zouden maken. We praten je bij.

Het gaat om twee complementaire kleuren: paars en geel.

De kleuren geel en paars brengen blijdschap


De waardering voor geel begint steeds meer toe te nemen en dat zie je ook terug in interieurs. Toch vond Modsy bij een enquête over geluk in huis (waar 1500 mensen aan deelnamen) dat geel en paars de minst populaire keuzes voor interieur waren.

Waarschijnlijk zal dit niet als een verrassing voelen. De kans is namelijk groot dat deze kleuren voor jou ook onderaan je lijst staan. Maar als je kijkt naar de effecten die paars en geel op je mentale gezondheid hebben dan zie je ze misschien in een nieuw licht.

Van de deelnemers die paars of geel als topkeuze hadden, voelde 95% zich gelukkig in hun huis (rood en bruin waren de minst gelukkige keuzes). Dus wil je pas echt blijdschap van kleuren in huis voelen? Overweeg dan om wat paars of geel in je interieur toe te voegen.

Gevoelens van veiligheid en controle

Bij geel en paars komen ook gevoelens van controle en veiligheid naar voren. Voor mensen die paars kozen voelde maar liefst 98% zich veilig thuis en voor geel 87%. Daarbij voelde 71% die paars in huis zou gebruiken zich in controle en voor geel was dit 68%.

De top 5 populairste kleuren

Zoals we al noemden zijn groen en blauw vaak de eerste keuze voor interieur, maar ook zwart, wit en bruin bleken populaire keuzes te zijn. Maar van deze top vijf behaalden alleen groen, zwart en wit ook de top vijf voor kleuren die je gelukkig maken.

Wat verder opvalt aan de resultaten van Modsy is dat rood toch wel tot een van de minst ideale kleuren in huis kan worden benoemd. Deze kleur scoorde namelijk als een van de laagste op gevoelens van geluk én veiligheid. Wij raden aan om eerder voor rode accenten te kiezen dan een rode muur.

Waarom je creatief bezig wilt zijn? Het is enorm goed voor je gezondheid

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Apartment TherapyModsy

Reageer op artikel:
Huh – Deze twee onpopulaire kleuren in huis lijken tóch het meest blij te maken
Sluiten