Maartje Wieling
Maartje Wieling Wooninspiratie 31 okt 2018

Onze favoriete plant van het moment: de ‘geluksklaver’ Oxalis Triangularis

Daar zijn we weer, met een gloednieuwe plantenontdekking! Dit keer is het de Oxalis Triangularis – ook wel de geluksklaver genoemd. Een prachtig plantje met paarse bloemen die we als twee druppels water op vlinders vinden lijken. En daar worden we blij van, want je kunt immers nooit genoeg kleur in huis hebben. 

De blaadjes hebben een vrolijke vorm en een prachtige kleur. Een perfecte, zomerse toevoeging aan je urban jungle dus! Mocht het weer in Nederland dan weer eens tegenzitten, heb je altijd je vrolijke en stijlvolle plantje nog. Enne, we zien ‘m ook vaak voorbij komen bij Zweedse binnenkijkers. Je bent met dit plantje dus helemaal up te date!

De Oxalis Triangularis verzorgen

Let wel op: als je van jezelf weet dat je geen goede plantenverzorger bent, kun je misschien beter een van deze planten kiezen. De Oxalis Triangularis heeft namelijk wel regelmatig water nodig. Daarnaast staat hij graag op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Daardoor kunnen de blaadjes verschroeien en beschadigd raken. En da’s natuurlijk zonde, met zo’n mooi exemplaar.

Zet hem in goed doorlatende (pot)grond en zorg ervoor dat de wortels niet in een laag water staan, want dan gaan ze rotten. En heeft je geluksklaver dode blaadjes? Die kan je gemakkelijk verwijderen door er zachtjes aan te trekken.

Nog meer mooie kamerplanten voor in huis:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Onze favoriete plant van het moment: de ‘geluksklaver’ Oxalis Triangularis
Sluiten