Frederique Rekers
Frederique Rekers Gang 23 aug 2021

Een warm welkom: wij geven 5 tips voor het stylen van de overloop

Je overloop wordt nog wel eens vergeten als je je huis aan het stylen bent. Zonde, want je overloop stylen kan juist super mooi zijn omdat je er nou eenmaal vaak doorheen loopt. Van je slaapkamer naar de badkamer, terug naar je slaapkamer, en weer naar beneden. . Het maakt je huis echt af en wij zullen je een handje op weg helpen.

Het inrichten en stylen van je overloop hoeft helemaal niet moeilijk of duur te zijn. Met een paar mooie extra accessoires en een beetje extra verf kom je erg ver. Met de volgende tips krijg jij een overloop waar je happy van wordt.

1. Een likje verf doet niemand kwaad

En zo is het. De kans is groot dat jouw overloop nog niet is geschilderd en daar is het hoog tijd voor. Kies voor een kleur die past bij de rest van je interieur. Als je het te heftig vindt om je hele overloop/muur te schilderen kan je ook maar een deel van de muur verven.

Goedkope gang make-over: een kleurenblok op je muur fleurt je hele gang op

2. De rest van de muur

Oké het laagje verf zit erop maar we zijn nog niet klaar met de muur. Waarschijnlijk is je overloop niet al te groot en heb je weinig plek en ruimte voor decoratie.

Daarom gebruik je de muur hiervoor. Hang een spiegel op, plaats extra haakjes voor je jas/tas/hoed en voeg eventueel nog wat planten toe. Wil je er echt voor gaan? Wat dacht je van bovenstaande gallery wall in je gang?

De ultieme tips voor het samenstellen van een perfecte gallery wall


3. De vloer

In je hall wil je je vloer niet vergeten. Of het nu een klein matje is om je voeten aan af te vegen, een groot perzisch tapijt of gewoon een ander leuk kleed is, het zal altijd veel toevoegen in je overloop.

4. Je kapstok

Heb je ooit nagedacht over je kapstok in de gang? Deze kan je er een stuk leuker uit laten zien. Deze leuke kapstok hangt als het ware aan je muur waardoor je jouw overloop een speels en (door het hout) industriële look geeft.

Je kan er ook voor kiezen om leuke kapstokken te kopen met sierknoppen. Dit staat erg leuk en kan je ook zelf maken als je wilt. Of wat dacht je van deze Mikado kapstok? Er is in ieder geval erg veel keuze als het gaat om kapstokken.

5. De trap

Hoogstwaarschijnlijk zit er in jouw overloop een trap en deze valt (waarschijnlijk) ook erg goed op. Je kan ervoor kiezen om je trap een nieuwe look te geven. Zo ziet je overloop er ook meteen erg anders uit.

Verf je trap in een kleur die bij de rest van je huis past en je herkent je overloop niet meer terug.

Ga met deze 5 stappen van rommelige gang naar opgeruimde entree

Overloop stylen
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Woontrendz

Reageer op artikel:
Een warm welkom: wij geven 5 tips voor het stylen van de overloop
Sluiten