Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Wooninspiratie 31 jul 2019

Je vette ovendeur snel en effectief schoonmaken doe je op deze 2 manieren

We hebben er een hekel aan: een vieze ovendeur. Toch is het niet ons meest favoriete klusje, waardoor het karweitje nogal eens aan de onderkant van onze to do list belandt. Oeps. Met deze tips is je ovendeur schoonmaken in elk geval zo gepiept.

Een greazy ovendeur schoonmaken. Niet iets waar veel mensen naar uitkijken, maar wel noodzakelijk om de keuken schoon en fris te houden. Het laatste wat we willen is oude, vettige restjes in je avondeten terug vinden.

> Wil je de hele oven schoonmaken? Dan moet je hier zijn: Oven schoonmaken: 4 gouden tips voor een blinkend schone oven

Ovendeur schoonmaken: zo pak je dat aan (op een natuurlijke manier)

Bij Roomed houden we niet van chemische schoonmaakmiddelen die slecht zijn voor het milieu. Daarom maken wij het liefste schoon met natuurlijke schoonmaakmiddelen.

Ovendeur schoonmaken met citroen

Wist je dat citroen voedselresten, vet, bacteriën en geurtjes op een natuurlijke manier weghaalt? Dat maakt citroen uiterst geschikt om de ovendeur mee schoon te krijgen.

Voor een blinkend schone oven pers je twee citroenen uit. Het sap sprenkel je of spray je (met een plantenspuit bijvoorbeeld) op de vettige ovendeur. De overgebleven schillen gooi je niet weg, maar die mogen in een ovenschaal met een laagje water in de oven.

Zet de oven een half uur aan op 80°C. Daarna kan je met een vochtige doek al het vet uit de oven verwijderen. Bonuspunten: je oven ruikt ook nog eens hartstikke lekker door de citroen.

Ovendeur schoonmaken met baking soda

Dat we bij Roomed fan zijn van baking soda komt vast niet als een verrassing. We schrijven er immers veel vaker over, je kunt het óveral voor gebruiken. En yes, ook ook voor het schoonmaken van de ovendeur.

Meng 3 eetlepels baking soda met 3 eetlepels water, en maak er een papje van. Dit papje smeer je op de vette ovendeur. Laat het goedje ongeveer een uur intrekken, en wrijf de ovendeur schoon met een microvezeldoekje of een schone spons.

Meer tips: 37 tips over schoonmaken waardoor jouw huis vanaf nu brandschoon is.

Schoonmaakkriebels gekregen? Maak dan meteen de rest van de keuken schoon:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Je vette ovendeur snel en effectief schoonmaken doe je op deze 2 manieren
Sluiten