Oven schoonmaken: 4 gouden tips voor een blinkend schone oven

Estelle Beukman 23 jan 2018 Rooms

Vind jij de oven schoonmaken ook zo’n vervelende klus? Als je de oven regelmatig gebruikt moet je deze minimaal één keer in de drie maanden reinigen. Om te beginnen haal je eerst alle kruimels en los zwervende etensresten weg met de stofzuiger. Ja je hoort het goed; met de stofzuiger! De oven schoonmaken hoeft niet per se moeilijk te zijn.

Wij hebben vier manieren gevonden om je oven blinkend schoon te krijgen! Dit met items die je waarschijnlijk al in huis hebt, hoe simpel kan het zijn!

Hier vind je natuurlijke manieren om je huis lekker te laten ruiken.

soda met water
Tedremedy

1. Soda | Dit middel is ideaal om je oven schoon te krijgen en vieze geurtjes te verwijderen. Verwarm de oven op ongeveer 200-250 graden voor en zet een kommetje water mét een kopje soda (gemengd) in de oven. Voeg eventueel citroensap toe voor een frisse geur. Laat dit minimaal 30 minuten intrekken en ga er vervolgens met een vochtige doek doorheen om alles goed schoon te krijgen.

oven reinigen citroen
Dialysqueeze

2. Citroen | Snijd een halve citroen in plakjes en zet deze – in een ovenvaste schaal – met een laagje water én het citroensap van de andere helft in de voorverwarmde oven. Door de warmte zal het citroensap verdampen en op deze manier weekt het vet los van de wanden. Laat het bakje ongeveer 10 minuten staan. Neem de wanden van de oven af met een microvezeldoek en herhaal dit een paar keer voor een blinkend resultaat.

groene zeep
Jemako

3. Groene zeep | Pak een stuk natgemaakte groene zeep en smeer de vetplekken (met een dikke laag) in. Zet ook een bakje ammoniak neer – om de vieze geur te verwijderen – en doe de ovendeur dicht. Laat het een nachtje intrekken.

azijn
Womanistical

4. Azijn | Als laatste tip is azijn een wondermiddel. Breng 1/4 kopje azijn samen met 1 kopje water. Laat dit een kwartier tot een half uur koken in (!) de oven op 100 graden. Daarna zul je merken dat de vieze etensresten makkelijke te verwijderen zijn met een vochtige doek.

aluminiumfolie
Aliexpress

TIP: aluminiumfolie

Om te voorkomen dat de wanden van de oven vies worden kun je deze met aluminiumfolie bekleden. Dit scheelt een hoop schoonmaakwerk! Vervang de folies wel regelmatig.

Dit vind je vast ook handig: 11 handige tips voor het schoonmaken met azijn.

Reageer op artikel:
Oven schoonmaken: 4 gouden tips voor een blinkend schone oven
Sluiten