Ben jij enig kind, of de oudste? Dan passen deze planten het beste bij jou

Soms zien we door de kamerplanten het bos niet meer. Er zijn immers zó veel leuke kamerplanten te vinden, dat we er spontaan keuzestress van krijgen. Ga je voor een Monstera, Pannenkoekplant, of toch liever een mooie Calathea? Wij hebben een paar planten voor je uitgezocht op basis van je plaats in het gezin.

We trappen af met het oudste kind. Of natuurlijk wanneer je enig kind bent (dan ben je immers óók als eerste geboren, niet waar?).

De beste planten voor het oudste kind (of enig kind)

Ben jij als eerste van jouw gezin geboren? Of heb je geen broers en zussen? Dan is de kans groot dat jij verantwoordelijk bent. Jij bent immers altijd de grote broer of grote zus geweest, en de rest van het gezin kijkt tegen jou op. Maar naast autoriteit heb jij je ook de eigenschap zorgzaam helemaal toegeëigend.

Daarom kunnen oudste kinderen ook planten verzorgen die wat lastiger zijn qua verzorging. Dus ben jij als eerste geboren? Kijk dan vooral even naar de onderstaande planten.

Orchideeën 

We vinden Orchideeën prachtige planten, maar ze zijn wél lastig om in leven te houden. Ze hebben wat extra verzorging nodig, en laat jij daar nou onwijs goed in zijn. Een match made in heaven dus!

China Doll Plant (Radermachera sinica)

Heb je wel eens gehoord van de China Doll Plant? In het wild kunnen de bladeren wel anderhalve meter lang worden. Bij de huiskamer variant hoef je hier gelukkig niet bang voor te zijn – deze blijven een stuk kleiner. De plant heeft veel water nodig, maar houdt niet van natte voetjes. Het kost even moeite om een goede relatie met de China Doll Plant te krijgen, maar áls jullie beste vrienden worden, dan kan de plant ontzettend hoog worden.

Pauwenplant (Calathea Makoyana)

De Calathea Makoyana staat in Nederland bekend als Pauwenplant. Het is een plant die veel verzorging nodig heeft. Zo moet de potkluit elke keer na het water geven goed uitlekken, en houdt de plant van een hoge luchtvochtigheid. Maar jij kan deze plant als oudste kind gemakkelijk aan!

Vioolbladplant 

Een van onze favoriete planten van het moment is de Vioolbladplant. En oké, we geven toe dat het niet de gemakkelijkste plant is. Maar die prachtige looks maken toch alles goed?

Meer lezen over kamerplanten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

apartmenttherapy

Reageer op artikel:
Ben jij enig kind, of de oudste? Dan passen deze planten het beste bij jou
Sluiten