Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Binnenkijken 16 okt 2019

Hoe een roestige oude trap toch dé eyecatcher in je huis kan worden

Oude dingen in huis is iets waar je van moet houden – maar dat doen wij zeker! Vooral als oud wordt gecombineerd met nieuw, zoals in dit kleine appartement het geval is. Dat is modern ingericht, maar heeft wel de oude trap als eyecatcher in de woonkamer. Kijk en leer, zullen we maar zeggen.

En dat geldt trouwens niet alleen voor het voorbeeld van de trap: deze ruimte is ook hét perfecte voorbeeld van hoe je een klein appartement inricht. De woonkamer, keuken en slaapkamer bevinden zich allemaal in één kamer, maar je hebt nergens het gevoel dat er te weinig ruimte is, en dat is een prestatie op zich.

Afbeelding van woonkamer met donkergroene details en oude trap 1
Beeld: Bolaget
Afbeelding van woonkamer met donkergroene details en oude trap 2
Beeld: Bolaget

Een oude ladder in de woonkamer

Toegegeven, ook zonder ladder hadden we deze woonkamer prachtig gevonden. De mooie ronde spiegel die assymetrisch is qua diepte, de grote plant, de donkergroene details die contrasteren met de witte bank, het kistje als salontafel: overal is over nagedacht.

Toch maakt de oude ladder het helemaal af, voornamelijk door net dat stukje rauwheid aan het geheel toe te voegen. Imperfectie geeft ruimtes sfeer, en dat geldt ook zeker in dit appartement. Hang een leuk plantje aan de oude ladder en voilà, hij past er meteen helemaal tussen.

Afbeelding van woonkamer met donkergroene details en oude trap 3
Beeld: Bolaget
Afbeelding van keuken met planken 1
Beeld: Bolaget

Planken in de keuken: hoe meer, hoe beter

In de woonkamer zagen we al een houten kistje als tafel, maar in de keuken is het hout nog meer aanwezig. Niet alleen in de vorm van een prachtig aanrechtblad, maar ook in de houten planken aan de witte tegelmuur.

Afbeelding van keuken met planken 2
Beeld: Bolaget

Planken zijn niet alleen een fijne manier om je keuken functioneel te decoreren, maar ze besparen ook ruimte in je kastjes omdat je er bijvoorbeeld je servies en voorraadpotten kwijt kunt. Ideaal!

En hoewel de meeste mensen denken dat alleen ‘bijzonder servies’ mooi is om uit te stallen, laat dit voorbeeld zien dat gewone witte borden ook al heel goed staan.

Afbeelding van eettafel
Beeld: Bolaget
Afbeelding van bed in klein appartement 1
Beeld: Bolaget
Afbeelding van bed in klein appartement 2
Beeld: Bolaget

Kledingkast? Nee joh, gewoon een stalen balk

Het duurde even voor we in de gaten hadden dat de slaapkamer geen kledingkast heeft – we waren afgeleid door hoe goed het groene kussen op bed past bij de kussens op de bank, en door het schattige hangplantje in de hoek.

Ruimte voor een kast zou er ook duidelijk niet zijn, maar het DIY kledingrek naast het bed is ook een slimme manier van ruimtebesparing. Goed, je moet je kledingcollectie misschien wat inperken, maar er is geen betere stok (nu pun intended) achter de deur voor minimalisme dan een klein appartement.

En als dat appartement ook nog eens is ingericht met donkergroene details en een oude trap, zouden we dat helemaal niet erg vinden.

Meer mooie appartementen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hoe een roestige oude trap toch dé eyecatcher in je huis kan worden
Sluiten