5 ideeën om je oude stoel op de leukste manieren te hergebruiken

Nog een oude stoel in de schuur staan die eigenlijk weg mag? Kijk eerst even hieronder of er nog iets leuks bijstaat wat je misschien met je eigen stoel kan doen voordat je hem naar de stort brengt.

Natuurlijk moet je wel altijd opletten met het opknappen van oud meubilair dat het er niet als een knutselproject uit gaat zien. Maar voor inspiratie hebben wij hieronder wat DIY-projecten gevonden die echt wel geslaagde resultaten hebben opgeleverd.

5 ideeën voor een oude stoel te hergebruiken

1. Bijzettafel

Zo staat een oude stoel er weer nieuw bij in een ander jasje. Het is altijd wel slim om het even nog te verven of je moet voor een wat verweerde look gaan.

2. Een rek aan de muur

Heel leuk is dit rekje aan de badkamermuur waar de handdoeken aan kunnen hangen en bovenop er nog enige ruimte is voor kleine opbergpotten.


Het kan ook mooi en handig zijn voor in de keuken waar je bovenop bijvoorbeeld je zout en peper voor het grijpen hebt. Je kan er dan ook nog steeds hand- en theedoeken aan ophangen of zelfs pannenlappen.

Verder kan je zo ook een kapstok van een oude stoel maken. Je moet er dan natuurlijk wel knoppen of haakjes aan vastmaken.

3. Een bank

Maak van twee oude stoelen een hip bankstel. Ideaal zijn ze voor buiten, maar binnen kunnen ze ook prima staan. Plaats er een paar mooie kussens op en het ziet er meteen een stuk gezelliger uit.

4. Een bloemenbak

Heb je een oude ijzeren stoel? Denk er dan over na deze in een kleine bloemenbak te transformeren. Als je de zitting weghaalt kan je daar heel makkelijk een bak of net aan de stoel vastmaken die je met bloemen kan vullen.

5. Een kleine opbergkast

Wij vinden deze zelf echt briljant en zo leuk gedaan! Het zou ook een goed idee zijn om je naaigerei erin op te bergen. Zo maak je een hobbydoos van je oude stoel.

Houden, hergebruiken of wegdoen? Zo zorg je ervoor dat je geen spijt krijgt

oude stoel hergebruiken pinterest
Bron: Roomed

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

DIYS & Crafts

Reageer op artikel:
5 ideeën om je oude stoel op de leukste manieren te hergebruiken
Sluiten