Merve Ozturk
Merve Ozturk Tips 22 jan 2021

Van A tot Z een nieuw huis: wat doe je met al je (oude) spullen?

In de rubriek ‘Van A tot Z een nieuw huis’ gaan we gedetailleerd in op alles wat komt kijken bij het kopen van een nieuw huis. Er valt veel te regelen, waardoor je het overzicht wel eens kan kwijtraken. Juist dan wijst Roomed’s nieuwe rubriek je de weg. Vandaag bepalen we gezamenlijk welke spullen meegaan naar het nieuwe huis en welke spullen we weggeven.

Als je verhuist wil je vaak toch even een andere inrichting en heb je misschien wel een hele andere woonstijl. Je hoeft dus echt niet al je spullen mee te nemen. Tijd om keuzes te maken!

Zó bepaal je welke spullen er meegaan naar het nieuwe huis

1. Gebruik je ze wel echt?

Het allerbelangrijkste wat je jezelf moet afvragen is of je de spullen die je (waarschijnlijk) mee wilt nemen ook daadwerkelijk gebruikt. Het gaat er nu niet om of je iets mooi vindt of niet, ga je het gebruiken, of gaat het nog jaren in de schuur staan? Dan heeft het namelijk geen zin om ze mee te nemen.

Heb je een garage of schuur, en geef je regelmatig je interieur een nieuwe upgrade? Dan kun je spullen zoals kunstwerken en vazen prima bewaren. Oud servies dat helemaal achterin de keukenkasten liggen kun je zonder pardon wegdoen.

Dat geldt trouwens ook voor speelgoed waar niet mee wordt gespeeld en cadeaus die je ooit hebt gekregen, maar nooit zal gebruiken.

Meer spullen om weg te doen: 41 dingen die je nu meteen weg kunt gooien als je gaat verhuizen

2. Ga na of ze binnen jouw (nieuwe) woonstijl passen

Twijfel je of je die ene poef of bijzettafel mee wilt nemen? Ga dan na of het bij jouw nieuwe woonstijl past. Daarnaast is het belangrijk dat je er genoeg ruimte voor hebt in het nieuwe huis. Het hoeft niet per sé dezelfde plek te krijgen, veel items passen goed in verschillende ruimten.

3. Oude en beschadigde producten

Controleer al je spullen op bruikbaarheid. Bij materialen zoals leer zie je na een bepaalde tijd gebruikerssporen. Dit maakt het product alleen maar specialer en persoonlijker. Toch zijn er beschadigde items die er niet zo mooi uitzien.

Denk bijvoorbeeld aan tegels met een leuk motief waarvan de randen zijn afgebroken. Behalve dat het er niet zo tof meer uitziet, is het ook gevaarlijk – wegdoen dus!

4. Grote of op maat gemaakte items

Houdt ook rekening met de afmetingen van het nieuwe huis. Het kan zijn dat je grote (hoge) kast niet in het nieuwe huis past. Ook op maat gemaakte items kunnen nogal ongemakkelijk staan.

Heb je een bank in een L-vorm en weet je nu al dat ‘ie niet gaat passen in je nieuwe woning? Verkoop ‘m dan lekker. Op deze manier verdien je er ook nog eens aan.

> De mooiste gekleurde banken om een statement te maken in je interieur

5. Anderen blij maken

De verhuizing is ook het perfecte moment om je voorraadkasten en kledingkasten op te ruimen. Alles wat overdatum is kan weg. Heb je items in je kledingkast hangen die je al maanden niet aan hebt gehad? Dan kan je overwegen om hier anderen blij mee te maken.

Dit kunnen familieleden of vrienden zijn, maar je kunt er ook voor kiezen om kleding te doneren. Er zijn namelijk een hoop instanties die kleding verzamelen.

Meer verhuistips

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Van A tot Z een nieuw huis: wat doe je met al je (oude) spullen?
Sluiten