Oude schuur omgebouwd tot woonhuis met prachtige verlichting

Twee broers, beiden werkzaam bij architectenbureau Estudio Valdés Arquitectos , kochten een oude schuur en bouwden deze om tot prachtig woonhuis. De onderdelen van de schuur kochten zij nadat een aardbeving in 2010 de schuur ernstig had aangetast. De belangrijkste delen bleven gelukkig overeind staan en de vorige eigenaar wilde het wel verkopen aan de architecten. Een goede zet, want zij maakten er een fijn (vakantie)huis voor de familie van.

Het huis staat in de prachtige natuur van Lake Ranco, in Midden-Chili.

Vooral wanneer de avond valt is het huis echt een plaatje. De voormalige schuur is prachtig verlicht met spots, zowel vanbinnen als buiten. Kan je voor de verlichting van jouw huis wel wat hulp gebruiken? Zo maak je de juiste sfeer met licht.

De glazen deuren geven toegang tot het terras en zorgen voor een heerlijk uitzicht. De woon- en eetkamer worden van elkaar gescheiden door een kast. Aan de ene kant functioneert de kast als opslag voor servies en ander keukengerei; aan de andere zijde zitten de tv en open haard.

Zowel op de begane grond als in de nok van de schuur vind je slaapkamers. Hiervoor zijn vlieringen gebouwd, zodat de balkenconstructie in het gehele huis behouden kon blijven.

En.. hoe dit huis eruitziet bij daglicht? Niet verkeerd!

Bekijk ook eens deze te gekke transformaties!

www.dezeen.com

Reageer op artikel:
Oude schuur omgebouwd tot woonhuis met prachtige verlichting
Sluiten